Polasci

Autobusni kolodvor Novi Sad

Adresa Bulevar Jaše Tomića 6
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Novi Sad

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Novi Sdu posegnite za mobitelom pa istražite gdje je najbliža turistička agencija ili turistička zajednica grada te se uputite ondje i pitajte za direkcije, odnosno odgovarajuće vam linije. Do središnjeg autobusnog kolodvora u Novi Sdu, smještenog na adresi Bulevar Jaše Tomića 6, najbrže se dolazi javnim gradskim prijevozom ili uslugom TAXI prijevoza.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji bezglavo jure da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u zakazano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranih jutarnjih sati velika gužva po gradu, ponajviše samome centru.

  Uopće neupitno super bi bilo da naručite TAXI prijevoz da vas pokupi ispred hotela/hostela, odnosno gdjegod da odsjedate. U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je i je li negdje u vašoj blizini mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan odmah dostupan TAXI ili apsolutno nepostoji, ili se ne krećete pravim područjem. Velika je vjerojatnost da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ukoliko niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, jednostavno prošetajte širim gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prijevoz ranije provjerite cifru vožnje na web stranici, jer ćete tako zasigurno proći povoljnije, odnosno tako ste u prilici nazvati i dogovoriti prijevoz kod trenutno najpovoljnijeg taksista. Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako vas ta vožnja košta više od očekivane cijene.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, ako morate na WC šalter za informacije pravo je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na glavnom autobusnom kolodvoru pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu.

  Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja zbilja bitan i nalazi se među onim nužnim za odvojiti za put. Za garderobu i WC si pripremite kovanice, budući da obično ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije najsretnije rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom 100 kuna i više, a izgledno je da će vam biti potrebno i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Kada ste na šalteru za infromacije provjerite: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni izreći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi povratak i sl..

  Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okolici kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. Onaj kafić kojega ste ugledali po dolasku na autobusni kolodvor točno je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena polaska autobusa. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si nađite, tj. kupite nešto za jelo. TAXI vozači koje vidite oko kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste maločas stigli u grad savjetujemo da se prvo smjestite i riješite prtljage, a potom krenete u razgledavanje i upoznavanje Novi Sda.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati prije kretanja autobusa idealno je da smjestite stvari u garderobu, a nakon toga idete po definitivno zadnji put razgledati, odnosno obići Novi Sad. Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili upravo razmišljate o tome da ste već sav grad vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u obližnjem kafiću.

  Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se sjetiti svakog, i najmanjeg, detalja. Gledajte i upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste čekali da ovdje stignete i nećete sada uzalud potratiti to vrijeme što imate ispred sebe. Poslije, odnosno nakon što se riješite prtljage u garderobi na autobusnom, odnosno u vašoj unajmljenoj sobi pravo je vrijeme za razgledavanje grada Novi Sda.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Novi Sad i definitivno isplanirate krenuti dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, predložili bismo da upoznate neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik. Ako ste na samom kraju s obilaskom Novi Sda, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, bitno je znati da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Beograd, Subotica, Osijek, Darda, Bilje i mnogi drugi.

  Uz masu značajnih znamenitosti u tim vas gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, lako razvesele zanimljiva događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata u jedinstvenoj ste prilici naći točno putem našeg Vollo.hr web-a.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a nesumnjivo manji broj turista samo vam nudi priliku jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom središtu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje. Na kraju, uvijek ste u prilici odlučiti upustiti u putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta.