Polasci

Autobusni kolodvor Novi Marof

Adresa Zagrebačka 22
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Novi Marof

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Novi Marofu, smještenog na adresi Zagrebačka 22, najjednostavnije se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Novi Marofu posegnite za mobitelom pa istražite gdje je najbliža turistička agencija ili turistička zajednica grada te se uputite ondje i pitajte za direkcije, odnosno odgovarajuće vam linije.

  Razlog jutarnjim gužvama su studenti, učenici, ali i radnici koji hrle da bi došli na svoja radna mjesta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranoga jutra velika gužva po gradskom središtu, ali i u okolici.

  Svakako najidealnije bi bilo da zakažete TAXI prijevoz da vas pokupi ispred hotela/hostela, odnosno bilo gdje da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je vama trenutno najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Ogromna je vjerojatnost da imate prilično prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, slobodno prošetajte centrom grada. Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan za vas slobodan taksi ili je nepostojeća, ili se ne krećete pravim područjem.

  Važno!

  Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja ispadne više od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI prijevoz prije toga provjerite cifru vožnje na internetu, jer ćete tako sigurno proći bolje, odnosno tako ste u prilici kontaktirati da bi dogovorili prijevoz kod u tom trenutku definitivno najpovoljnijeg taksija.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, morate li na WC šalter za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na glavnom autobusnom kolodvoru pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu.

  Za garderobu i toalet imajte u pripremi kovanice, budući da u prosjeku ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije najsretnije rješenje plaćati zaposleniku s novčanicom od 100 do 200 kn, a vjerojatno će vam trebati i za kavu, iliti toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja zaista bitan i nalazi se među onim nužnim za pripremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti podijeliti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i tome slično. Kada ste na šalteru za infromacije pitajte, tj. provjerite: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku.

  Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si ugrabite nešto za jelo. Onaj kafić kojega ste ugledali po dolasku na autobusni kolodvor točno je to mjesto na kojem putnici odmaraju i ubijaju vrijeme do polaska autobusa. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se oko kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. Taksisti koje vidite tik do kolodvora na usluzi su vam pa ako ste tek stigli u grad predlažemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a onda krenete u obilaženje Novi Marofa.

  Imate par sati vremena

  Ako niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili smatrate da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u caffe baru u blizini. Za vas koji imate nekolicinu sati prije kretanja autobusa najbolje je da odložite svoju prtljagu u garderobu, a nakon tog da jednostavno po očito za ovoga posjeta zadnji put razgledati i istražiti Novi Marof.

  Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se prisjetiti svake pa i one najmanje sitnice. Promatrajte i upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste priželjkivali da ovdje pristignete i ne želite valjda sada baciti u vjetar to vrijeme što imate još za uživanje u ovome gradu. Kad se riješite kofera u garderobi autobusnog kolodvora, ili u vašoj unajmljenoj sobi odlično je vrijeme za obilazak grada Novi Marofa.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Novi Marof i želite otpustiti se dalje drugim putem, predlažemo da obiđete neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik. Za slučaj da ste na samom kraju s obilaskom Novi Marofa, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, vrijedi znati da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Zagreb, Maribor, Zalaegerszeg, Sesvete, Soblinec i drugi.

  Za ranije navedena mjesta i gardove neke od cijenom najnižih karata možete kupiti ni manje ni više nego preko našeg servisa Vollo. Uz zavidnu brojku intrigantnih znamenitosti u tim gradovima, specifično ljeti, lako razvesele interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na tren ne požalite svoj dolazak.

  Za zaključenje, uvijek ste u prilici odlučiti na put u neke dalje kutke svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, jednako bogati uslugama i sadržajima, a nesumnjivo manji broj turista samo vam nudi priliku jednostavnije snalaženje po mjestu te lagodnije razgledavanje.