Polasci

Autobusni kolodvor Nova Gradiška

Adresa Kolodvorska 2
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Nova Gradiška

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Nova Gradiški, smještenog na adresi Kolodvorska 2, najjednostavnije se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem. Trebate li javni prijevoz u Nova Gradiški se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju.

  Nadalje, imajte na umu da je tijekom jutra velika gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji žure da bi stigli na svoja radna mjesta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  Definitivno najbolje bi bilo da pozovete i naručite TAXI da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hotela, odnosno gdjegod da odsjedate. U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod mještana.

  Nije teško pretpostaviti da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa ako je situacija takva da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, slobodno prošetajte širim gradskim centrom. Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini odmah dostupan TAXI ili je nema, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja košta više od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze prije toga provjerite cijenu vožnje na internet stranici, jer ćete tako zasigurno proći bolje, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i dogovoriti prijevoz kod u tom trenutku najpovoljnijeg TAXI prijevoznika.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, ako morate na toalet informacijski šalter najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnom kolodvoru pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu.

  Sitan novac je za trajanja putovanja uistinu bitan i smješten je među onim nužnim za spremiti za put. Za toalet i garderobu imajte pripremljene kovanice, budući da u glavnini ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije baš fora plaćati zaposleniku s novčanicom 100 kuna i više, a vjerojatno će vam trebati i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni objasniti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti na koji način potvrditi povratak i slična neodgovorena pitanja. Nalazite li se u informacijskom uredu raspitajte se i saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa ne budite na jednom mjestu. TAXI prijevoznici koje vidite u blizini kolodvora na usluzi su vam pa ako ste nedavno došli u grad predlažemo da se smjestite i nakratko opustite, a potom krenete u obilazak i upoznavanje Nova Gradiške. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si uzmite nešto za jesti. Onaj birc kojega ste uočili po dolasku na autobusni kolodvor točno je to mjesto na kojem turisti odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili vjerujete, odnosno mislite da ste već dovoljno grada vidjeli, opustite se u u najbliže smještenom kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati uoči polaska autobusa najbolje je da pustite svoju prtljagu u garderobu, a potom da odete po definitivno posljednji put obići, tj. razgledati Nova Gradiška.

  Promatrajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život. Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se sjetiti svakog, i najmanjeg, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste iščekivali da ovdje stignete i ne želite sada potratiti taj period što imate još za uživanje u ovome gradu. Kad se riješite kofera u garderobi na autobusnom, ili u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu odlično je vrijeme za razgledavanje grada Nova Gradiške.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Nova Gradiška i definitivno isplanirate otpustiti se svojim putem, htjeli bismo predložiti da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek. Pretpostavimo da ste na samom kraju s obilaskom Nova Gradiške, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, vrijedi znati da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Banja Luka, Slobodnica, Slavonski Brod, Sibinj, Podvinje i još mnogi drugi.

  Pored važnih znamenitosti u tim gradovima, posebice ljeti, lako obraduju skroz interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak. Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najpovoljnijih karata u prilici ste nabaviti točno putem našeg servisa Vollo.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manje domaćih i stranih putnika samo vam daje priliku jednostavnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te lagodnije razgledavanje. Na kraju, uvijek se možete odlučiti otisnuti u neke daleke dijelove svijeta.