Polasci

Autobusni kolodvor Niš

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Niš

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Nišu istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate. Do glavnog autobusnog kolodvora u Nišu, najjednostavnije se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Nadalje, imajte na umu da je tijekom jutra posebna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji jure da bi došli na svoja radna mjesta i u svoje fakultete i škole u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  Svakako odlično bi bilo da naručite TAXI tvrtku, odnosno taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hostela, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je prvo mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod tamošnjih stanovnika.

  Pretpostavljamo da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa ukoliko niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom. Treba li vam prijevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan TAXI ili je jednaka nuli, ili se ne krećete pravim područjem.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja košta skuplje od očekivane cijene. Svakako, uzimate li TAXI prijevoz ranije provjerite iznos vožnje na webu, jer ćete tako definitivno proći bolje, odnosno tako ste u prilici kontaktirati da bi dogovorili prijevoz kod tada najjeftinijeg TAXI prijevoznika.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, trebate li na toalet informacijski šalter odlično je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a to vrijedi i u slučaju garderobe. Na busnom kolodvoru naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za garderobu i toalet si pripremite kovanice, budući da u prosjeku ove usluge nisu cijene više od 3 HRK pa nije baš fora pristupiti zaposleniku s novčanicom 100 kuna i više, a vrlo vjerojatno će vam biti potrebno i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je na putovanju bez pretjerivanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za spremiti za put.

  U informacijskom uredu pitajte, tj. provjerite: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni izreći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i slične dvojbe.

  Taj caffe bar kojega ste uočili po dolasku na kolodvor upravo je to mjesto na kojem turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do kretanja autobusa. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okružju kolodvora pa ne budite na jednom mjestu. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si uzmite nešto za jesti. TAXI vozači koje vidite tik do kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste taman došli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a potom krenete u obilaženje Niša.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati prije kretanja autobusa najidealnije je da smjestite kovčege u garderobu, a potom idete po zadnji put obići, tj. istražiti Niš. U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili upravo razmišljate o tome da ste već sav grad vidjeli, predahnite u prvom kafiću.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se prisjetiti svega. Promatrajte i upijajte prolaznike i grad, odnosno običaje tamošnjih stanovnika.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste čekali da ovdje pristignete i nećete sada potratiti taj period, odnosno te sate što imate još za uživanje u ovome gradu. Nakon što se riješite svojih stvari u garderobi autobusnog kolodvora, ili u sobi koju ste si rezervirali ponajbolje je vrijeme za obilazak grada Niša.

  Kamo dalje s autobusnog?

  U slučaju da ste pri kraju s obilaskom Niša, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, znajte da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Leskovac, Kruševac, Vranje, Pirot, Zaječar i drugi. Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Niš i zaželite otpustiti se dalje vlastitim putem, htjeli bismo predložiti da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Dubrovnik, Zadar, Zagreb i Osijek.

  Uz zavidnu brojku veoma važnih znamenitosti u tim vas gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, čekaju zanimljiva događanja i priredbe, a koji će biti još barem jedan razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najpristupačnijih karata imate priliku pronaći ni manje ni više nego preko našeg servisa Vollo.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, podjednako bogati uslugama i sadržajima, a nesumnjivo manji broj turista samo vam daje priliku jednostavnije snalaženje po gradu te mirnije i ugodnije razgledavanje. Zaključno, uvijek se imate slobodu odlučiti otisnuti u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.