Polasci

Autobusni kolodvor Nikšić

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Nikšić

  Kako do kolodvora

  Do središnjeg autobusnog kolodvora u Niksicu, najlakše se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem. Trebate li javni prijevoz u Niksicu se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranih jutarnjih sati značajna gužva po gradu, ponajviše samome centru. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji jure da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u propisano vrijeme.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je vama trenutno najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod lokalnih ljudi. Nesumnjivo odlično bi bilo da pozovete i naručite TAXI prijevoz da dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Nije teško pretpostaviti da imate puno prtljage pa u slučaju da niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom. Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na barem jedan za vas slobodan taksi ili je nema, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja košta skuplje od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze unaprijed provjerite cifru vožnje na webu, jer ćete tako nesumnjivo proći osjetno jeftinije, odnosno tako možete pozvati i dogovoriti prijevoz kod u datom momentu najjeftinijeg taksista.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na središnjem autobusnom kolodvoru pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike. Prije svega, želite li što prije na toalet informacijski šalter pravo je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je tijekom putovanja zaista bitan i svrstan je među onim nužnim za spremiti za put. Za WC i garderobu imajte pripremljene kovanice, budući da najčešće ove usluge nisu cijene više od 3 HRK pa nije najsretnije rješenje doći zaposleniku s novčanicom od 100 do 200 kn, a posve je izgledno će vam biti potrebno i za kavu, iliti toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Pri šalteru za informacije pitajte, odnosno saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji objasniti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i slične dvojbe.

  Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si nađite, tj. kupite nešto za prizalogajiti. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa ne ostajte na jednom mjestu. TAXI vozači koje vidite u okolici kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste taman stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a zatim krenete u obilazak i upoznavanje Niksica. Taj kafić kojega ste primijetili po dolasku na kolodvor upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate par sati prije polaska autobusa ono što je najbolje je da smjestite svoje stvari u garderobu, a tada idete po definitivno posljednji put obići Niksic. Ukoliko niste za razgledavanje i to vam se ne da ili smatrate da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, opustite se u vama trenutno najbližem kafiću.

  Tako sjedeći promatrajte prolaznike i grad, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se sjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kad se riješite prtljage u garderobi na autobusnom, ili u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu pravo je vrijeme za obilazak grada Niksica. Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste očekivali da ovdje dođete i ne želite sada uzalud potratiti te sate što imate samo za sebe i ovaj grad.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste gotovi s obilaskom Niksica, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, bitno je znati da se u njenom okruženju nalaze gradovi: Zagreb, Rijeka, Bihać, Sesvete, Soblinec i mnogi drugi. Kad upoznate Niksic i zaželite otpustiti se vlastitim putem, dajemo za prijedlog da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek.

  Pored važnih znamenitosti u tim vas gradovima, pogotovo u ljeto, razveseljavaju skroz interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti bar jedan razlog da u niti jednom trenutku ne zažalite svoj dolazak. Za sva navedena mjesta i gradove neke od najpovoljnijih karata imate priliku pribaviti, tj. kupiti točno putem našeg Vollo-a.

  Naposljetku, uvijek imate mogućnost odlučiti krenuti na putovanje u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, praktički jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam pruža priliku puno lakše snalaženje po gradu i njegovom centru te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje.