Polasci

Autobusni kolodvor Neum

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Neum

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Neumu se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju. Do središnjeg autobusnog kolodvora u Neumu, najlakše se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem.

  Nadalje, imajte na umu da je u tijeku ranoga jutra znatna gužva u gradu i bližoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji hrle da bi stigli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u zakazano vrijeme.

  Svakako ponajbolje bi bilo da pozovete TAXI da dođe po vas ispred hotela/hostela, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je najbliže mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod tamošnjih stanovnika.

  Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan slobodan TAXI ili apsolutno nepostoji, ili se ne krećete pravim područjem. Pretpostavljamo da imate prilično prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, slobodno prošetajte širim gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prije toga provjerite iznos vožnje na internetu, jer ćete tako sigurno proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste u savršenoj prilici pozvati i dogovoriti prijevoz kod u datom momentu najpovoljnijeg TAXI prijevoznika. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako vas ta vožnja košta više od cifre kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, želite li što prije u WC ured za informacije najbolje je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na kolodvoru za buseve naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za toalet i garderobu imajte u pripravnosti kovanice, budući da najčešće ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije najsretnije rješenje plaćati zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a posve je izgledno će vam trebati i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu. Sitan novac je u aspektu putovanja zaista bitan i smješten je među onim nužnim za odvojiti za put.

  Pri šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti reći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i druga slična pitanja i dvojbe.

  Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa ne budite na jednom mjestu. Caffe bar kojega ste uočili po dolasku na kolodvor točno je to mjesto na kojem putnici ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena polaska autobusa. TAXI prijevoznici koje vidite u neposrednoj blizini kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste nedavno došli u grad bit će najbolje da se prvo smjestite i riješite prtljage, a zatim krenete u upoznavanje i obilazak Neuma. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga ugrabite nešto za jelo.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate točno određeno sati prije polaska autobusa najbolje je da spremite svoje stvari u garderobu, a potom da jednostavno po očito za ovoga posjeta zadnji put razgledati Neum. Ako niste za razgledavanje i to vam se ne da ili držite da ste već sav grad vidjeli, odmorite se u najbližem vam caffe baru.

  Promatrajte život na gradskim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se prisjetiti svega.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste iščekivali da ovdje dođete i nećete sada uzalud potratiti to vrijeme što imate još ispred sebe na pladnju. Kada se riješite stvari u garderobi autobusnog kolodvora, odnosno u vašoj unajmljenoj sobi ponajbolje je vrijeme za obilazak grada Neuma.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Neum i želite otpustiti se nekim, ponovno vam stranim, putem, naš je prijedlog da obiđete neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik. U slučaju da ste na samom kraju s obilaskom Neuma, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, vrijedi znati da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Mostar, Mostar, Trebinje, Mokošica, Dubrovnik i razni drugi.

  Uz zavidnu brojku važnih znamenitosti u tim vas gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, dočekuju nadaleko zanimljiva događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti bar jedan razlog da u niti jednom trenutku ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata u prilici ste nabaviti baš preko našeg servisa Vollo.

  Za kraj, uvijek se imate priliku odlučiti otisnuti u neke zaista daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manji broj turista samo vam nudi priliku puno lakše snalaženje po gradu i njegovom centru te mirnije i opuštenije razgledavanje.