Polasci

Autobusni kolodvor München

Adresa Hackerbrücke 4
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor München

  Kako do kolodvora

  Do autobusnog kolodvora u Munichu, smještenog na adresi Hackerbrücke 4, najlakše se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom. Trebate li javni prijevoz u Munichu posegnite za mobitelom pa istražite gdje je najbliža turistička agencija ili turistička zajednica grada te se uputite ondje i pitajte za direkcije, odnosno odgovarajuće vam linije.

  Nadalje, imajte na umu da je tijekom prvih jutarnjih sati velika gužva po gradu, ponajviše samome centru. Razlog jutarnjim gužvama su studenti, učenici, ali i radnici koji žure da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u točno vrijeme.

  Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je vama najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod lokalnih ljudi. Nesumnjivo najbolje bi bilo da pozovete TAXI da vas pokupi ispred sobe, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan slobodan TAXI ili apsolutno nepostoji, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet. Nije teško pretpostaviti da imate prilično prtljage pa ukoliko niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, slobodno se prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom.

  Važno!

  Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja košta više od očekivane cijene. Svakako, uzimate li TAXI ranije provjerite iznos vožnje na webu, jer ćete tako definitivno proći povoljnije, odnosno tako možete ugovoriti vožnju kod u datom momentu najpovoljnijeg TAXI prijevoznika.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na kolodvoru za buseve pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu. Prije svega, morate li na WC ured za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu i WC imajte spremne kovanice, budući da najčešće ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije najbolje rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom od 100 do 200 kn, a vrlo vjerojatno će vam biti potrebno i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je tijekom putovanja zbilja bitan i nalazi se među onim nužnim za ponijeti.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji izraziti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i tome slično. Nalazite li se u informacijskom uredu pitajte, odnosno saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Taksisti koje vidite u okolici kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste nedavno došli u grad najbolje je da se opustite i riješite teških kofera, a nakon toga krenete u obilazak i upoznavanje Municha. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga ugrabite nešto za prizalogajiti. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa ne budite na jednom mjestu. Onaj kafić kojega ste vidjeli po dolasku na busni kolodvor upravo je to mjesto na kojem turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati uoči polaska autobusa idealno je da predate kofere u garderobu, a potom uputite se po definitivno posljednji put razgledati Munich. Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sav grad vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u caffe baru u blizini.

  Upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno običaje tamošnjih stanovnika. Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se sjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste čekali da ovdje dođete i ne želite sada baciti u vjetar te sate što imate još ispred sebe na pladnju. Kada se riješite svojih stvari u garderobi na autobusnom, ili u sobi koju ste si rezervirali odlično je vrijeme za upoznavanje grada Municha.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Munich i planirate krenuti dalje svojim putem, htjeli bismo predložiti da obiđete neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik. Pretpostavimo da ste pred kraj s obilaskom Municha, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, znajte da se u njenom okruženju nalaze gradovi: Augsburg, Ingolstadt, Furth, Innsbruck, Wildpoldsried i mnogi drugi.

  Uz zavidnu brojku veoma važnih znamenitosti u tim vas gradovima, pogotovo u ljeto, lako obraduju interesantna događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta odredišta neke od cijenom najnižih karata u jedinstvenoj ste prilici pronaći konkretno preko našeg Vollo.hr web-a.

  Za kraj, uvijek se imate slobodu odlučiti otisnuti u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, gotovo isto bogati raznim sadržajima i uslugama, a manja brojka turista samo vam nudi priliku puno lakše snalaženje po mjestu, tj. gradu te lagodnije razgledavanje.