Polasci

Autobusni kolodvor Mostar Zapad

Adresa Vukovarska b.b
Broj telefona +387 36 348 680
Email ---

O Autobusni kolodvor Mostar Zapad

  Kako do kolodvora?

  U Mostaru ne postoji kratka autobusna veza, pa ako ste mislili da sjesti u autobus i od točke "A" pokušati doći do točke "B", morat ćemo vas razočarati, to je nemoguće. Građani Mostara ili voze vlastite automobile ili ide pješice.

  Ovaj kolodvor je novijeg datuma, što znači da postoji tek 4-5 godina i do njega možete doći pješice ili taxijem. Taxi u Mostaru ima jedinstvenu cijenu bez obzira kojeg ponuđača usluga izaberete, svi naplaćuju 1KM po prijeđenom kilometru.

  Što kad ste na kolodvoru?

  Kolodvor je u sklopu kompleksa City Hotel Mostar i studentski centar. S obzirom da je nedavno otvoren i kafići su urađeni u modernom stilu, ima pizzerije u krugu kolodvora i pekarnice koje nude razna slatka i slana peciva. U blizini kolodvora (neke 3 minute hoda) je manji tržni centar Piramida gdje se eventualno mogu kupiti časopisi, otići u trgovinu i sl.  

  Slobodan WI-FI imate u svakom kafiću, ako nije otvoren pitajte osoblje za šifru. Cijene u Mostaru se ne razlikuju mnogo od ostalog dijela Bosne i Hercegovine pa ćete tako kavu s mlijekom platiti 1,5KM, Ness Caffe 2,5KM, sok 2,5KM, pivo 0,33 2,5KM itd. Cijena peciva je od 0,5KM do 2,5KM, što naravno ovisi o vrsti i veličini peciva.

  Imate viška vremena?

  Mostar je najljepši u proljeće i jesen. Stari most u Mostaru je svjetski poznata turistička atrakcija, Ulaz na Stari most se ne naplaćuje, a suveniri su jeftini. Svakako posjetite i Crkvu sv. Petra i Pavla i popnite se na 50 metara visok zvonik (ulaz 5KM) s kojeg se pruža predivna panorama Mostara.

  Stari most je od Franjevačke crkve udaljen svega par minuta hoda.  Grad je prepun kafića i ako ste imali vremena pa ste bili u šetnji i razgledavanju neće Vam biti problem odabrati gdje ćete se odmoriti. U Mostaru ne postoji kratka autobusna povezanost pa ako ste pomislili sjesti u autobus i s točke "A" doći do točke "B" morat ćemo Vas razočarati, to je, gotovo, pa nemoguće. Mostarci, ili voze vlastite automobile, ili idu pješice.

  S obzirom da je Mostar najveći grad u hercegovačkoj regiji pored raznih turističkih znamenitosti nudi i druge sadržaje. Između dva kolodvora nalazi se Mepas Mall, veliki shoping centar i hotel, u njemu pored trgovina imate kuglanu i kino na četvrtom katu.  U prizemlju se nalazi McDonalds, a ako imate više vremena možete otići na IV. kat i počastiti se nekom ukusnom delicijom u restoranu Prestige. Ako imate potrebu za rastezanjem nakon putovanja u Starom tržnom centru (pet minuta hoda od Mepasa) imate novootvorenu teretanu i fitnes centar (6KM sat).

  Gdje odsjesti?

  Brojni su hoteli u gradu na Neretvi, pa tako imate City Hotel, Hotel Mostar, Hotel Mepas i još mnoge druge.  Hosteli su u blizini Franjevačke crkve tj. u neposrednoj blizini Starog mosta. Cijene su različite u ovisnosti od uređenosti samog objekta.