Polasci

Autobusni kolodvor Mostar Istok

Adresa Trg Ivana Krndelja b.b.
Broj telefona +387 36 552 025
Email ---

O Autobusni kolodvor Mostar Istok

  Kako do kolodvora?

  Mostar je grad koji nema kratki gradski prijevoz pa stoga ljudi ili hodaju pješice ili koriste taxi ako već nisu u vlastitom vozilu. Cijene taksi usluga u Mostaru su pristupačne, što znači da je taxi košta 1KM po prijeđenom kilometru odnosno pola eura. Taksi pozivi mogu biti poslani na 1503 (naplaćuju start 1km (pola eura)) ili 1506, 1508 i drugi.

  Što kad ste na kolodvoru?

  Autobusni kolodvor na istočnoj strani rijeke Neretve se koristi već više od 30 godina. Na autobusnom kolodvoru su mnogi kafići, ali oni, na autobusnom kolodvoru su uglavnom stariji, zadimljeni, dotrajali i uđite u njih samo ako morate. Na autobusnom kolodvoru je kiosk s dnevnim novinama, a pekara je preko ulice.

  Imate viška vremena?

  S obzirom da dolazite u najpoznatiji hercegovački grad ne trebate se brinuti gdje ćete potrošiti višak vremena.  Najpoznatija turistička atrakcija u Mostaru je Stari most iz 16. stoljeća koji je na UNESCO-voj listi svjetske baštine od 2005. godine. 

  Uživajući u pogledu na Neretvu sa Starog mosta, svoje vrijeme ćete nepovratno izgubiti u uskim uličicama pored Starog mosta ili osvježavajućem napitku uz samu rijeku.  A kad se izguštate starog dijela grada, čeka vas novi sa svim svojim modernim sadržajima.

  Jeste li gladni?

  Jedno od omiljenih jela u Hercegovini su svakako janjetina ili teletina ispod peke, ako pak nemate vremena čekati da se ovo spravi, nećete pogriješiti naručite li jedno od mediteranskih jela jer Hercegovci i Dalmatinci imaju slične prehrambene navike.  A ako ste u velikoj, velikoj žurbi, onda kupite pitu ili nešto sličnu u jednoj od brojnih pekarnica koje su po gradu.

  Gdje odsjesti?

  S obzirom na veliki priliv turista tijekom cijele godine Mostar ima više hotela, hostela i soba za iznajmljivanje.  Cijene su različite u ovisnosti od komfora koji se pruža.