Polasci

Autobusni kolodvor Milano

Adresa Via Giulio Natta, 226
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Milano

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Milanu istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate. Do središnjeg autobusnog kolodvora u Milanu, smještenog na adresi Via Giulio Natta, 226, najjednostavnije se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji bezglavo jure da bi došli na svoja radna mjesta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za ranoga jutra znatna gužva u gradu i bližoj okolici.

  Uopće neupitno ponajbolje bi bilo da pozovete TAXI prijevoz da vas pokupi ispred hostela, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate. Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je prvo mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod mještana.

  Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini odmah dostupan TAXI ili je jednaka nuli, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet. Ogromna je vjerojatnost da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa ukoliko niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, slobodno se prošetajte širim centrom grada.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe skuplje od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li taksi prije toga provjerite cifru vožnje na webu, jer ćete tako nesumnjivo proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i ugovoriti prijevoz kod u tom trenutku najpovoljnijeg TAXI prijevoznika.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na busnom kolodvoru naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu. Prije svega, želite li što prije na toalet šalter za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja uistinu bitan i smješten je među onim nužnim za pripremiti za put. Za garderobu i WC imajte u pripremi kovanice, budući da najčešće ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije neka fora plaćati zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a veoma je izgledno će vam trebati i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici izreći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i sl.. Nalazite li se u informacijskom uredu pitajte, tj. provjerite: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti.

  Taj caffe bar kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na busni kolodvor točno je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena polaska autobusa. TAXI prijevoznici koje vidite tik do kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste taman došli u grad najbolje je da se smjestite i riješite teških kofera, a potom krenete u pošteni obilazak Milana. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga uzmite nešto za jelo.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati prije kretanja autobusa najidealnije je da smjestite svoje stvari u garderobu, a tada idete po očito za ovoga posjeta posljednji put obići, tj. istražiti Milano. Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili mislite da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u najbližem vam caffe baru.

  Opažajte, tj. upijajte ljude i njihov grad, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati prisjetiti svega.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste iščekivali da ovdje stignete i ne želite sada uzalud potratiti to vrijeme što imate samo za sebe i ovaj grad. Poslije, odnosno nakon što se riješite prtljage u garderobi autobusnog kolodvora, ili u vašem apartmanu, ili hotelskoj sobi idealno je vrijeme za razgledavanje grada Milana.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Milano i želite krenuti dalje vlastitim putem, htjeli bismo predložiti da obiđete neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik. Pod pretpostavkom da ste na samom kraju s obilaskom Milana, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, vrijedi znati da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Brescia, Bergamo, San Pietro Mosezzo, Novara, Lumellogno i mnogi drugi.

  Za sva ta mjesta i gradove neke od cijenom najnižih karata u prilici ste nabaviti točno preko našeg Vollo-a. Uz cijeli niz značajnih znamenitosti u ovim gradovima, posebice ljeti, čekaju visoko interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti dodatni razlog da u nijednom trenu ne zažalite svoj dolazak.

  Za kraj, uvijek se imate priliku odlučiti otisnuti u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, podjednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a manji broj turista samo vam pruža priliku lakše snalaženje po mjestu te mirnije i ugodnije razgledavanje.