Polasci

Autobusni kolodvor Metković

Adresa Splitska 4
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Metković

  Kako do kolodvora

  Do autobusnog kolodvora u Metkoviću, smještenog na adresi Splitska 4, najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Metkoviću provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji hrle da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u točno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je tijekom jutra posebna gužva u gradu i njegovoj okolici.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod domaćina. Bez ikakve sumnje super bi bilo da dogovorite TAXI tvrtku, odnosno taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred kakva privatna smještaja, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na barem jedan TAXI ili je jednaka nuli, ili u centar ni ne smiju prometna vozila. Ogromna je vjerojatnost da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ukoliko niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, jednostavno prošetajte centrom grada.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prijevoz ranije provjerite iznos vožnje na internet stranici, jer ćete tako nesumnjivo proći zasigurno povoljnije, odnosno tako možete pozvati i dogovoriti prijevoz kod tada najpovoljnijeg TAXI poduzeća. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja ispadne više od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, želite li što prije na WC informacijski šalter odlično je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na središnjem autobusnom kolodvoru naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa.

  Za garderobu i toalet si pripremite kovanice, budući da najčešće ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije neka fora plaćati zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a veoma je izgledno će vam biti potrebno i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je za trajanja putovanja zbilja bitan i svrstan je među onim nužnim za odvojiti za put.

  U informacijskom uredu provjerite, tj. pitajte i saznajte: aktualnosti, novi vozni red, točne obavijesti, osnovne informacije o prijevozniku i popuste za npr: djecu, studente, umirovljenike, ali i one na povratne karte. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji podijeliti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i slične dvojbe.

  Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se oko kolodvora pa ne budite na jednom mjestu. TAXI vozači koje vidite oko kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste tek stigli u grad savjetujemo da se smjestite i riješite teških kofera, a poslije toga krenete u obilaženje Metkovića. Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si kupite nešto za jesti. Onaj birc kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na autobusni kolodvor točno je to mjesto na kojem turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate točno određeno sati uoči polaska autobusa ono što je najbolje je da spremite svoje stvari u garderobu, a nakon tog da uputite se po očito za ovoga posjeta posljednji put obići, tj. istražiti Metković. Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili upravo razmišljate o tome da ste već dovoljno grada vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u prvom kafiću.

  Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati prisjetiti svake sitnice. Promatrajte prolaznike i grad, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kad se riješite svojih stvari u nekoj od garderoba, odnosno u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu odlično je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Metkovića. Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste priželjkivali da ovdje pristignete i ne želite valjda sada prespavati taj period što imate samo za sebe i ovaj grad.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Ako ste na samom kraju s obilaskom Metkovića, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, bitno je znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Mostar, Mostar, Trebinje, Mokošica, Dubrovnik i mnogi drugi. Kad obiđete i upoznate Metković i poželite krenuti dalje svojim putem, predlažemo da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Dubrovnik, Zadar, Zagreb i Osijek.

  Uz zavidnu brojku bitnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, čekaju zanimljiva događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti bar jedan razlog da u niti jednom trenu ne požalite svoj dolazak. Za sva ta odredišta neke od najjefitnijih karata u jedinstvenoj ste prilici nabaviti konkretno preko našeg Vollo.hr web-a.

  Zaključno, uvijek se imate priliku odlučiti upustiti u putovanje u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam omogućuje bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu te mirnije i opuštenije razgledavanje.