Polasci

Autobusni kolodvor Venecija - Mestre

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Venecija - Mestre

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Mestreu se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju. Do autobusnog kolodvora u Mestreu, najlakše se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji hrle da bi stigli na svoja odredišta u pravo vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za ranoga jutra znatna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici.

  Nesumnjivo najidealnije bi bilo da pozovete i naručite TAXI tvrtku, odnosno taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred kakva privatna smještaja, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod lokalnih ljudi.

  Za pretpostaviti je da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, slobodno prošetajte gradskim centrom. Treba li vam prijevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na makar jedan slobodan TAXI ili apsolutno nepostoji, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI unaprijed provjerite cifru vožnje na netu, jer ćete tako sigurno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u prilici kontaktirati da bi dogovorili prijevoz kod trenutno uvjerljivo najjeftinijeg TAXI poduzeća.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na glavnom autobusnom kolodvoru pronaći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, morate li u WC informacijski ured najbolje je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za WC i garderobu imajte u pripremi kovanice, budući da u prosjeku ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije najbolje rješenje doći zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a vrlo vjerojatno će vam biti potrebno i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja uistinu bitan i nalazi se među onim nužnim za pripremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni podijeliti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i druga slična pitanja i dvojbe. Pri šalteru za informacije provjerite: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Vozači taksija koje vidite u blizini kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste maločas stigli u grad predlažemo da se smjestite i nakratko opustite, a onda krenete u pošteni obilazak Mestrea. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okolici kolodvora pa ne ostajte na jednom mjestu. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si ugrabite nešto za prizalogajiti. Caffe bar kojega ste uočili po dolasku na busni kolodvor točno je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate par sati do kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da smjestite svoju prtljagu u garderobu, a nakon tog da jednostavno po očito za ovoga posjeta posljednji put razgledati Mestre. Ako niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sav grad vidjeli, opustite se u caffe baru u blizini.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se prisjetiti svakog detalja. Gledajte i upijajte ljude i njihov grad, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite kovčega u garderobi autobusnog kolodvora, odnosno u vašem apartmanu, ili hotelskoj sobi idealno je vrijeme za upoznavanje grada Mestrea. Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste iščekivali da ovdje stignete i ne želite sada potratiti to vrijeme što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i dosadi vam Mestre i želite krenuti dalje odabranim putem, dajemo za prijedlog da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik. Ako ste gotovi s obilaskom Mestrea, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, vrijedi znati da se u njenom okruženju nalaze gradovi: Verona, Padova, Ferrara, Vicenza, Lisiera i još mnogi drugi.

  Za sva navedena mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata u prilici ste naći ni manje ni više nego putem našeg Vollo.hr web-a. Pored veoma važnih znamenitosti u tim vas gradovima, specifično ljeti, čekaju skroz interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti dodatni razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati sadržajima i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam pruža priliku jednostavnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te mirnije i opuštenije razgledavanje. Zaključno, uvijek se imate slobodu odlučiti na putovanje u neke dalje kutke svijeta.