Polasci

Autobusni kolodvor Međugorje

Adresa Ivana Pavla II
Broj telefona +387 36 651 593
Email ---

O Autobusni kolodvor Međugorje

  Kako do kolodvora

  Do autobusnog kolodvora u Međugorjeu, smještenog na adresi Ivana Pavla II, najbrže se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Međugorjeu odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji se užurbano trude da bi stigli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u točno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu prvih jutarnjih sati velika gužva u gradu i bližoj okolici.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama trenutno najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod mještana. Uopće neupitno najidealnije bi bilo da naručite taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hotela/hostela, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan slobodan TAXI automobil ili nepostoji, ili u centar ni ne smiju prometna vozila. Velika je vjerojatnost da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prijevoz unaprijed provjerite iznos vožnje na internet stranici, jer ćete tako sigurno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u prilici ugovoriti vožnju kod u datom momentu najjeftinijeg TAXI prijevoznika. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od očekivane cijene.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na središnjem autobusnom kolodvoru pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, želite li što prije u toalet ured za informacije odlično je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je tijekom putovanja zaista bitan i svrstan je među onim nužnim za spakirati za put. Za garderobu, ali i za toalet imajte u pripremi kovanice, budući da u prosjeku ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije nije kul pristupiti zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji izreći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i sl.. U informacijskom uredu provjerite: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Taksisti koje vidite u neposrednoj blizini kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste maločas stigli u grad najbolje je da se smjestite i nakratko opustite, a zatim krenete u pošteni obilazak Međugorjea. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okružju kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. Onaj kafić kojega ste primijetili po dolasku na glavni kolodvor za autobuse upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do vremena polaska autobusa. Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si ugrabite nešto za jelo.

  Imate par sati vremena

  U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam se ne da ili smatrate da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, opustite se u najbližem vam caffe baru. Za vas koji imate nekoliko sati do kretanja autobusa najidealnije je da pustite prtljagu u garderobu, a potom da idete po definitivno posljednji put obići Međugorje.

  Opažajte, tj. upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom. Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se sjetiti svake pa i one najmanje sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje dođete i ne želite valjda sada uprskati to vrijeme što imate ispred sebe. Kad se riješite svojih stvari u nekoj od garderoba, ili pak u vašem smještaju super je vrijeme za obilazak grada Međugorjea.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste pred kraj s obilaskom Međugorjea, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, bitno je znati da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Sarajevo, Bugojno, Trebinje, Mokošica, Dubrovnik i ostali. Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Međugorje i poželite otpustiti se dalje odabranim putem, naš je prijedlog da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik.

  Za sva ta odredišta neke od najpovoljnijih karata imate priliku pribaviti, tj. kupiti točno preko našeg servisa Vollo. Uz zavidnu brojku bitnih znamenitosti u tim vas gradovima, posebice ljeti, lako obraduju skroz interesantna događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u niti jednom trenu ne zažalite svoj dolazak.

  Naposljetku, uvijek se imate slobodu odlučiti otisnuti u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam garantira puno lakše snalaženje po gradu i njegovom centru te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje.