Polasci

Autobusni kolodvor Maribor

Adresa Mlinska ulica 1
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Maribor

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Mariboru istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate. Do autobusnog kolodvora u Mariboru, smještenog na adresi Mlinska ulica 1, najlakše se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem.

  Razlog jutarnjim gužvama su studenti, učenici, ali i radnici koji žure da bi stigli na svoja radna mjesta i u svoje fakultete i škole u točno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je tijekom jutra značajna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je prvo TAXI stajalište raspitajte se kod domaćina. Bez ikakve sumnje najbolje bi bilo da zakažete TAXI da vas pokupi ispred sobe, odnosno bilo gdje da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na nijedan odmah dostupan TAXI ili je nepostojeća, ili se ne krećete pravim područjem. Ogromna je vjerojatnost da imate prilično prtljage pa ukoliko niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, jednostavno se prošetajte širim gradskim centrom.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako vas ta vožnja dođe skuplje od cijene koju ste očekivali. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze unaprijed provjerite cifru vožnje na netu, jer ćete tako nesumnjivo proći jeftinije, odnosno tako možete pozvati i dogovoriti prijevoz kod trenutno najjeftinijeg taksista.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na busnom kolodvoru pronaći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, trebate li u toalet informacijski šalter savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja bez pretjerivanja jako bitan i svrstan je među onim nužnim za spakirati za put. Za garderobu i WC imajte spremne kovanice, budući da u prosjeku ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije neka fora plaćati zaposleniku s novčanicom od 100 do 200 kn, a vrlo vjerojatno će vam trebati i za kavu, iliti toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Kada ste na šalteru za infromacije provjerite: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni izreći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i slična neodgovorena pitanja.

  Vozači taksija koje vidite tik do kolodvora na usluzi su vam pa ako ste tek stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se opustite i riješite teških kofera, a poslije toga krenete u pošteni obilazak Maribora. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okolici kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. Taj kafić kojega ste uočili po dolasku na autobusni kolodvor upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do polaska autobusa. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si ugrabite nešto za jelo.

  Imate par sati vremena

  Ako niste za razgledavanje i to vam se ne da ili vjerujete, odnosno mislite da ste već dovoljno grada vidjeli, opustite se u obližnjem kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati prije polaska autobusa ono što je u tom trenu idealno je da predate svoje stvari u garderobu, a tada odete po očito za ovoga posjeta posljednji put obići, tj. razgledati Maribor.

  Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se dosjetiti svake sitnice. Promatrajte život na gradskim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste naginjali da ovdje stignete i ne želite sada uprskati to vrijeme, iliti taj kratki period što imate još za uživanje u ovome gradu. Kad se riješite prtljage u kakvoj garderobi, tj. u vašem smještaju odlično je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Maribora.

  Kamo dalje s autobusnog?

  U slučaju da ste završili s obilaskom Maribora, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, bitno je znati da se u njenom okruženju nalaze gradovi: Zagreb, Graz, Zalaegerszeg, Sesvete, Soblinec i drugi. Kad obiđete i dosadi vam Maribor i zaželite nastaviti dalje odabranim putem, naš je prijedlog da upoznate neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik.

  Za sva navedena mjesta i gradove neke od cijenom najnižih karata u super ste situaciji i prilici pribaviti, tj. kupiti ni manje ni više nego preko našeg Vollo servisa. Uz masu bitnih znamenitosti u tim vas gradovima, specifično ljeti, dočekuju interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u niti jednom trenutku ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, jednako bogati sadržajima i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam omogućuje bezbolnije snalaženje po mjestu te lagodnije razgledavanje. Za zaključenje, uvijek ste u prilici odlučiti upustiti u putovanje u neke daleke dijelove svijeta.