Polasci

Autobusni kolodvor Mannheim

Adresa Heinrich-von-Stephan-Straße 6-8
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Mannheim

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Mannheimu, smještenog na adresi Heinrich-von-Stephan-Straße 15, najbrže se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Mannheimu odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji žure da bi stigli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u točno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za jutra nerijetko velika gužva po gradu, ponajviše samome centru.

  Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je vama najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Bez ikakve sumnje ponajbolje bi bilo da pozovete TAXI tvrtku, odnosno taksista da vas pokupi ispred hostela, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Ogromna je vjerojatnost da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ako je situacija takva da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, samo prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prijevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na nijedan slobodan TAXI ili apsolutno nepostoji, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prijevoz ranije provjerite cifru vožnje na internet stranici, jer ćete tako definitivno proći povoljnije, odnosno tako ste u prilici ugovoriti vožnju kod trenutno definitivno najpovoljnijeg TAXI prijevoznika. Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, trebate li na WC informacijski ured odlično je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na kolodvoru za buseve pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za garderobu i WC imajte spremne kovanice, budući da u prosjeku ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije najbolje rješenje doći zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a veoma je izgledno će vam trebati i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja zaista bitan i nalazi se među onim nužnim za odvojiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji objasniti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i slična neodgovorena pitanja. U informacijskom uredu provjerite, tj. pitajte i saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Vozači taksija koje vidite tik do kolodvora na usluzi su vam pa ako ste tek stigli u grad najbolje je da se smjestite i riješite teških kofera, a poslije toga krenete u razgledavanje i upoznavanje Mannheima. Taj kafić kojega ste primijetili po dolasku na kolodvor za buseve točno je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do kretanja autobusa. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si nađite, tj. kupite nešto za jelo.

  Imate par sati vremena

  Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, predahnite u vama trenutno najbližem kafiću. Za vas koji imate točno određeno sati prije kretanja autobusa najbolje je da predate kofere u garderobu, a potom odete po očito za ovoga posjeta zadnji put obići Mannheim.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati sjetiti svega. Tako sjedeći promatrajte ljude i njihov grad, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste očekivali da ovdje pristignete i ne želite valjda sada uprskati taj period, odnosno te sate što imate još za uživanje u ovome gradu. Poslije, odnosno nakon što se riješite svojih stvari u garderobi autobusnog kolodvora, ili pak u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu odlično je vrijeme za upoznavanje grada Mannheima.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Mannheim i želite otpustiti se vlastitim putem, naš je prijedlog da posjetite neku od sljedećih destinacija: Osijek, Zagreb, Rijeka i Plitvička jezera. Pretpostavimo da ste gotovi s obilaskom Mannheima, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, znajte da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Frankfurt, Stuttgart, Karlsruhe, Wiesbaden, Mainz i drugi.

  Pored veoma važnih znamenitosti u ovim gradovima, specifično ljeti, lako obraduju nadaleko zanimljiva događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti dodatni razlog da u nijednom trenu ne požalite svoj dolazak. Za sva navedena mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata možete pribaviti, tj. kupiti ni manje ni više nego putem našeg weba Vollo.net.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, jednako bogati sadržajima i uslugama, a manje domaćih i stranih putnika samo vam daje priliku lakše snalaženje po gradu te mirnije i ugodnije razgledavanje. Zaključno, uvijek se imate slobodu odlučiti na put u neke dalje kutke svijeta.