Polasci

Autobusni kolodvor Maglaj

Adresa Ulica 1. marta
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Maglaj

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Maglju, smještenog na adresi Ulica 1. marta, najjednostavnije se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem. Trebate li javni prijevoz u Maglju se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji hrle da bi stigli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u dogovoreno, tj. određeno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za jutra velika gužva u gradu i bližoj okolici.

  Uopće neupitno super bi bilo da zakažete TAXI prijevoz da dođe po vas ispred sobe, odnosno bilo gdje da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je najbliže mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod lokalnih ljudi.

  Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na nijedan za vas slobodan taksi ili je nema, ili niste na dobrom području. Za pretpostaviti je da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, jednostavno prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako vas ta vožnja ispadne više od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI prije provjerite iznos vožnje na web stranici, jer ćete tako nesumnjivo proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i ugovoriti prijevoz kod u datom momentu cijenom najpristupačnijeg taksista.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, trebate li na toalet ured za informacije pravo je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na busnom kolodvoru naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa.

  Sitan novac je za trajanja putovanja zaista bitan i nalazi se među onim nužnim za ponijeti. Za garderobu i WC imajte pripremljene kovanice, budući da u prosjeku ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije najsretnije rješenje doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a vrlo vjerojatno će vam biti potrebno i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni reći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i slična neodgovorena pitanja. U informacijskom uredu pitajte, odnosno saznajte: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti.

  Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si nađite, tj. kupite nešto za jesti. Caffe bar kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na kolodvor za buseve točno je to mjesto na kojem turisti ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do kretanja autobusa. TAXI prijevoznici koje vidite u okolici kolodvora na usluzi su vam pa ako ste maločas stigli u grad bit će najbolje da se smjestite i riješite teških kofera, a onda krenete u upoznavanje i obilazak Maglja.

  Imate par sati vremena

  Ako niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sav grad vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u prvom kafiću. Za vas koji imate nekoliko sati do polaska autobusa idealno je da predate svoje stvari u garderobu, a potom jednostavno po očito za ovoga posjeta zadnji put obići Maglaj.

  Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se prisjetiti svakog, baš svakog, detalja. Gledajte i upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite stvari u nekoj od garderoba, odnosno u sobi koju ste si rezervirali idealno je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Maglja. Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste naginjali da ovdje stignete i nemojte sada uzalud potratiti to vrijeme, iliti taj kratki period što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Maglaj i poželite krenuti nekim, ponovno vam stranim, putem, htjeli bismo predložiti da posjetite neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik. Za slučaj da ste pred kraj s obilaskom Maglja, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, vrijedi znati da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Zenica, Tuzla, Slobodnica i još mnogi drugi.

  Uz cijeli niz veoma važnih znamenitosti u tim gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, lako obraduju nadaleko zanimljiva događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na koju sekundu ne požalite svoj dolazak. Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najjefitnijih karata u prilici ste pribaviti, tj. kupiti upravo preko našeg servisa Vollo.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam nudi priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom središtu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje. Zaključno, uvijek se možete odlučiti otisnuti u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.