Polasci

Autobusni kolodvor Luzern

Adresa Inseliquai 10
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Luzern

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Luzernu istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate. Do glavnog autobusnog kolodvora u Luzernu, smještenog na adresi Inseliquai 10, najjednostavnije se dolazi javnim gradskim prijevozom ili uslugom TAXI prijevoza.

  Nadalje, imajte na umu da je tijekom ranih jutarnjih sati značajna gužva u gradu i njegovoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji jure da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u točno vrijeme.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod domaćina. Definitivno najbolje bi bilo da zakažete taksista da da dođe i pokupi vas ispred hostela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Velika je vjerojatnost da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ako niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, samo prošetajte širim gradskim centrom. Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan odmah dostupan TAXI ili je jednaka nuli, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od očekivane cijene. Svakako, uzimate li TAXI prijevoz prije toga provjerite cijenu vožnje na netu, jer ćete tako sigurno proći jeftinije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete nazvati i ugovoriti prijevoz kod u tom momentu najpovoljnijeg taksista.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na središnjem autobusnom kolodvoru pronaći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, ako morate u WC šalter za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za toalet i garderobu imajte u pripremi kovanice, budući da uglavnom ove usluge nisu cijene više od 3 HRK pa nije baš fora doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom od 100 do 200 kn, a vrlo vjerojatno će vam biti potrebno i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je na putovanju zaista bitan i smješten je među onim nužnim za spremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti izraziti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti na koji način potvrditi povratak i sl.. Kada ste na šalteru za infromacije raspitajte se i saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u i oko kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. TAXI prijevoznici koje vidite u neposrednoj blizini kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste taman stigli u grad najbolje je da se za početak riješite prtljage i smjestite, a onda krenete u obilaženje Luzerna. Taj kafić kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na autobusni kolodvor upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do kretanja autobusa. Prošetajte i obiđite znamenitosti i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si kupite nešto za pojesti.

  Imate par sati vremena

  Ukoliko niste za razgledavanje i to vam se ne da ili smatrate da ste već dovoljno grada vidjeli, opustite se u najbližem vam caffe baru. Za vas koji imate nekoliko sati prije kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da pustite stvari u garderobu, a nakon toga uputite se po zadnji put obići, tj. istražiti Luzern.

  Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se prisjetiti svega. Opažajte, tj. upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite prtljage u garderobi autobusnog kolodvora, tj. u vašem smještaju odlično je vrijeme za upoznavanje grada Luzerna. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste iščekivali da ovdje stignete i nećete sada prespavati taj period, odnosno te sate što imate ispred sebe.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste završili s obilaskom Luzerna, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, vrijedi znati da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Zürich, Basel, Kehrsatz, Bern, Winterthur i mnogi drugi. Kad upoznate Luzern i želite otpustiti se vlastitim putem, htjeli bismo predložiti da posjetite neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik.

  Uz masu važnih znamenitosti u tim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, čekaju visoko interesantna događanja i priredbe, a koji će biti još samo jedan razlog da u niti jednom trenutku ne zažalite svoj dolazak. Za sva navedena mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata imate priliku kupiti ni manje ni više nego putem našeg Vollo-a.

  Zaključno, uvijek ste u prilici odlučiti otisnuti u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, praktički jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manje domaćih i stranih putnika samo vam daje priliku jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom središtu te mirnije i ugodnije razgledavanje.