Polasci

Autobusni kolodvor Ljubuški

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Ljubuški

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Ljubuškiu istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate. Do središnjeg autobusnog kolodvora u Ljubuškiu, najjednostavnije se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji bezglavo jure da bi došli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u dogovoreno, tj. određeno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u tijeku jutra velika gužva u gradu i njegovoj okolici.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je prvo mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod lokalnih ljudi. Svakako ponajbolje bi bilo da dogovorite TAXI tvrtku, odnosno taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hostela, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Pretpostavljamo da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, jednostavno se prošetajte centrom grada. Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na makar jedan slobodan TAXI automobil ili nepostoji, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja košta skuplje od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI unaprijed provjerite cijenu vožnje na internetu, jer ćete tako definitivno proći osjetno jeftinije, odnosno tako možete kontaktirati da bi dogovorili prijevoz kod tada najpovoljnijeg TAXI prijevoznika.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na središnjem autobusnom kolodvoru naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, ako morate u toalet šalter za informacije pravo je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu, ali i za toalet imajte u pripravnosti kovanice, budući da u glavnini ove usluge nisu cijene više od 3 HRK pa nije najbolje rješenje doći zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je na putovanju bez pretjerivanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za spremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni izraziti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i slične dvojbe. U informacijskom uredu provjerite: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Onaj birc kojega ste uočili po dolasku na kolodvor za buseve upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do vremena polaska autobusa. Prošetajte i obiđite znamenitosti i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si kupite nešto za pojesti. TAXI vozači koje vidite u okolici kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste taman došli u grad najbolje je da se prvo smjestite i riješite prtljage, a zatim krenete u pošteni obilazak Ljubuškia. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okružju kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate tek nekoliko sati do polaska autobusa najbolje je da predate svoju prtljagu u garderobu, a potom idete po posljednji put obići, tj. istražiti Ljubuški. Ukoliko niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili držite da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, opustite se u caffe baru u blizini.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se dosjetiti svakog, baš svakog, detalja. Opažajte, tj. upijajte prolaznike i grad, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje dođete i ne želite sada baciti u vjetar to vrijeme što imate ispred sebe. Kada se riješite kovčega u nekoj od garderoba, ili pak u sobi koju ste si rezervirali super je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Ljubuškia.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste na samom kraju s obilaskom Ljubuškia, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, vrijedi znati da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Sarajevo, Split, Mostar, Mostar, Bugojno i mnogi drugi. Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Ljubuški i definitivno isplanirate otpustiti se svojim putem, dajemo za prijedlog da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik.

  Uz zavidnu brojku važnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, čekaju zanimljiva događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da ni na koju sekundu ne požalite svoj dolazak. Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najpristupačnijih karata u super ste situaciji i prilici pribaviti, tj. kupiti točno preko našeg Vollo servisa.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati uslugama i sadržajima, a manji broj turista samo vam omogućuje bezbolnije snalaženje po mjestu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje. Za kraj, uvijek se imate slobodu odlučiti na putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta.