Polasci

Autobusni kolodvor Ljubljana

Adresa Trg Osvobodilne fronte 4
Broj telefona +386 1 234 46 00

O Autobusni kolodvor Ljubljana

  Kako do kolodvora

  Do autobusnog kolodvora u Ljubljani, smještenog na adresi Trg Osvobodilne fronte 4, najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Ljubljani se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju.

  Nadalje, imajte na umu da je tijekom ranoga jutra nerijetko velika gužva u gradu i njegovoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji se užurbano trude da bi stigli na svoja radna mjesta i u svoje fakultete i škole u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je prvo mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Nesumnjivo odlično bi bilo da zakažete TAXI da pokupi vas i vašu prtljagu ispred sobe, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Velika je vjerojatnost da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, samo prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prijevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na barem jedan slobodan TAXI ili je nema, ili u centar ni ne smiju prometna vozila.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od cijene koju ste očekivali. Svakako, uzimate li TAXI prije provjerite iznos vožnje na netu, jer ćete tako bez sumnje proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i dogovoriti prijevoz kod u datom momentu definitivno najpovoljnijeg TAXI poduzeća.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na autobusnom kolodvoru naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike. Prije svega, ako trebate na WC ured za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu i toalet imajte u pripravnosti kovanice, budući da najčešće ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije najsretnije rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom 100 kuna i više, a posve je izgledno će vam biti potrebno i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu. Sitan novac je tijekom putovanja bez pretjerivanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za ponijeti.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici podijeliti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi povratak i slične dvojbe. Nalazite li se u informacijskom uredu provjerite: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u i oko kolodvora pa ne ostajte na jednom mjestu. Onaj birc kojega ste ugledali po dolasku na autobusni kolodvor upravo je to mjesto na kojem putnici odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do vremena polaska autobusa. Taksisti koje vidite u okolici kolodvora na usluzi su vam pa ako ste nedavno došli u grad predlažemo da se smjestite i riješite teških kofera, a nakon toga krenete u obilaženje Ljubljane. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si uzmite nešto za prizalogajiti.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate točno određeno sati prije polaska autobusa idealno je da spremite prtljagu u garderobu, a tada odete po očito za ovoga posjeta posljednji put razgledati i istražiti Ljubljana. U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili smatrate da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, opustite se u u najbliže smještenom kafiću.

  Upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom. Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se dosjetiti svakog detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kada se riješite prtljage u kakvoj garderobi, tj. u vašem apartmanu, ili hotelskoj sobi pravo je vrijeme za obilazak grada Ljubljane. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste naginjali da ovdje stignete i nemojte sada uzalud potratiti to vrijeme, iliti taj kratki period što imate još ispred sebe na pladnju.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Ljubljana i planirate nastaviti dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, predlažemo da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik. Pod pretpostavkom da ste završili s obilaskom Ljubljane, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, bitno je znati da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Trieste, Prato, Rijeka, Udine, Zugliano-Terenzano-Cargnacco i drugi.

  Za sva ta odredišta neke od najpovoljnijih karata u super ste situaciji i prilici nabaviti upravo preko našeg Vollo-a. Uz zavidnu brojku veoma važnih znamenitosti u tim vas gradovima, posebice ljeti, čekaju visoko interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti još samo jedan razlog da u niti jednom trenu ne požalite svoj dolazak.

  Na kraju, uvijek ste u prilici odlučiti na put u neke daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, podjednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam nudi priliku bezbolnije snalaženje po gradu te lagodnije razgledavanje.