Polasci

Autobusni kolodvor Livno

Adresa Splitska
Broj telefona +387 63 202 169
Email ---

O Autobusni kolodvor Livno

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Livnu, smještenog na adresi Splitska, najbrže se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom. Trebate li javni prijevoz u Livnu istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate.

  Nadalje, imajte na umu da je u tijeku ranih jutarnjih sati velika gužva u gradu i njegovoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji žure da bi došli na svoja odredišta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  Nesumnjivo super bi bilo da pozovete i naručite TAXI prijevoz da vas pokupi ispred hotela, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je vama trenutno najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod tamošnjih stanovnika.

  Nije teško pretpostaviti da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, slobodno prošetajte centrom grada. Treba li vam prijevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan za vas slobodan taksi ili nepostoji, ili u centar ni ne smiju prometna vozila.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI unaprijed provjerite iznos vožnje na netu, jer ćete tako nesumnjivo proći povoljnije, odnosno tako imate priliku ugovoriti vožnju kod u tom trenutku definitivno najpovoljnijeg TAXI prijevoznika. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe skuplje od cijene kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na glavnom autobusnom kolodvoru pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, ako trebate na toalet informacijski ured idealno je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu, ali i za toalet si pripremite kovanice, budući da u glavnini ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije najbolje rješenje doći zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kavu, iliti toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je tijekom putovanja uistinu bitan i smješten je među onim nužnim za ponijeti.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni izraziti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i sl.. Nalazite li se u informacijskom uredu provjerite: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Onaj kafić kojega ste vidjeli po dolasku na kolodvor upravo je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena polaska autobusa. TAXI vozači koje vidite tik do kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste tek stigli u grad bit će najbolje da se opustite i riješite teških kofera, a potom krenete u pošteni obilazak Livna. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se oko kolodvora pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si kupite, odnosno ugrabite nešto za prizalogajiti.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati do kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da spremite svoju prtljagu u garderobu, a nakon toga krenete po definitivno zadnji put obići, tj. istražiti Livno. Ako niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili upravo razmišljate o tome da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u caffe baru u blizini.

  Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se sjetiti svake pa i one najmanje sitnice. Upijajte život na gradskim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste očekivali da ovdje pristignete i ne želite valjda sada baciti u vjetar taj period što imate samo za sebe i ovaj grad. Kad se riješite prtljage u garderobi na autobusnom, odnosno u vašem smještaju ponajbolje je vrijeme za obilazak grada Livna.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Livno i zaželite otpustiti se dalje svojim putem, predložili bismo da obiđete neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik. Ako ste pri kraju s obilaskom Livna, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, znajte da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Split, Zenica, Mostar, Mostar, Bugojno i ostali.

  Za sva ta mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata u jedinstvenoj ste prilici pronaći baš putem našeg Vollo.hr web-a. Uz zavidnu brojku intrigantnih znamenitosti u ovim gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, dočekuju nadaleko zanimljiva događanja i priredbe, a koji će biti dodatni razlog da u niti jednom trenutku ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, jednako bogati sadržajima i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam daje priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje. Za zaključenje, uvijek se imate slobodu odlučiti otisnuti u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.