Polasci

Autobusni kolodvor Linz

Adresa Austria
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Linz

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Linzu posegnite za mobitelom pa istražite gdje je najbliža turistička agencija ili turistička zajednica grada te se uputite ondje i pitajte za direkcije, odnosno odgovarajuće vam linije. Do središnjeg autobusnog kolodvora u Linzu, smještenog na adresi Austria, najbrže se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom.

  Nadalje, imajte na umu da je u tijeku prvih jutarnjih sati velika gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji se užurbano trude da bi došli na svoja radna mjesta u pravo vrijeme.

  Definitivno najidealnije bi bilo da pozovete TAXI da dođe po vas ispred sobe, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod lokalnih ljudi.

  Treba li vam prijevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan odmah dostupan TAXI ili nepostoji, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Velika je vjerojatnost da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ukoliko niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, slobodno se prošetajte širim centrom grada.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja dođe skuplje od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li taksi unaprijed provjerite cifru vožnje na webu, jer ćete tako definitivno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i ugovoriti prijevoz kod u datom momentu definitivno najpovoljnijeg taksista.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, trebate li na WC informacijski šalter najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a to vrijedi i u slučaju garderobe. Na glavnom autobusnom kolodvoru pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za toalet i garderobu imajte pripremljene kovanice, budući da uglavnom ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije baš fora doći zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a posve je izgledno će vam biti potrebno i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je tijekom putovanja bez pretjerivanja jako bitan i svrstan je među onim nužnim za odvojiti za put.

  Kada ste na šalteru za infromacije pitajte, odnosno saznajte: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici objasniti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i druga slična pitanja i dvojbe.

  Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u i oko kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga uzmite nešto za pojesti. Caffe bar kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na glavni kolodvor za autobuse točno je to mjesto na kojem turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena kretanja autobusa. Taksisti koje vidite u neposrednoj blizini kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste maločas stigli u grad predlažemo da se smjestite i nakratko opustite, a potom krenete u upoznavanje i obilazak Linza.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekoliko sati do kretanja autobusa ono što je najbolje je da ostavite kofere u garderobu, a potom da uputite se po zadnji put razgledati Linz. U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam se ne da ili smatrate da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u najbližem vam caffe baru.

  Gledajte i upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno običaje tamošnjih stanovnika. Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se sjetiti svakog, i najmanjeg, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite kovčega u kakvoj garderobi, tj. u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu ponajbolje je vrijeme za razgledavanje grada Linza. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste iščekivali da ovdje stignete i nećete sada prespavati te sate što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste pred kraj s obilaskom Linza, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u njenom okruženju nalaze gradovi: Hrdějovice, Dubné, České Budějovice, Wels, Thyrnau i još mnogi drugi. Kad vam dosadi Linz i zaželite otpustiti se drugim putem, htjeli bismo predložiti da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek.

  Za sva ta odredišta neke od cijenom najnižih karata u prilici ste nabaviti točno putem našeg Vollo.hr web-a. Pored intrigantnih znamenitosti u tim gradovima, pogotovo u ljeto, lako razvesele visoko interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na koju sekundu ne požalite svoj dolazak.

  Za kraj, uvijek se imate slobodu odlučiti otisnuti u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manja brojka turista samo vam pruža priliku lakše snalaženje po mjestu te mirnije i opuštenije razgledavanje.