Polasci

Autobusni kolodvor Lausanne

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Lausanne

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Lausanneu provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija. Do glavnog autobusnog kolodvora u Lausanneu, najjednostavnije se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji bezglavo jure da bi došli na svoja radna mjesta i u svoje fakultete i škole u zakazano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranih jutarnjih sati velika gužva po gradu, ponajviše samome centru.

  Uopće neupitno najbolje bi bilo da naručite TAXI prijevoz da dođe po vas ispred hostela, odnosno bilo gdje da odsjedate. U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Za pretpostaviti je da imate puno prtljage pa ako niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, samo prošetajte širim gradskim centrom. Treba li vam prijevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na nijedan slobodan TAXI ili nepostoji, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja ispadne više od od iznosa kojeg ste priželjkivali. Svakako, uzimate li taksi unaprijed provjerite cijenu vožnje na netu, jer ćete tako definitivno proći jeftinije, odnosno tako možete kontaktirati da bi dogovorili prijevoz kod trenutno najpovoljnijeg TAXI poduzeća.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na busnom kolodvoru pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, želite li što prije na WC šalter za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za toalet i garderobu imajte spremne kovanice, budući da u glavnini ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije najsretnije rješenje doći zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je tijekom putovanja bez pretjerivanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za spremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji objasniti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i slična neodgovorena pitanja. Kada ste na šalteru za infromacije raspitajte se i saznajte: aktualnosti, novi vozni red, točne obavijesti, osnovne informacije o prijevozniku i popuste za npr: djecu, studente, umirovljenike, ali i one na povratne karte.

  Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa ne ostajte na jednom mjestu. Caffe bar kojega ste uočili po dolasku na kolodvor upravo je to mjesto na kojem putnici ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do polaska autobusa. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si ugrabite nešto za pojesti. TAXI prijevoznici koje vidite u neposrednoj blizini kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste maločas stigli u grad predlažemo da se smjestite i nakratko opustite, a poslije toga krenete u upoznavanje i obilazak Lausannea.

  Imate par sati vremena

  Ukoliko niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili upravo razmišljate o tome da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u u najbliže smještenom kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati uoči polaska autobusa ono što je u tom trenu idealno je da spremite svoje stvari u garderobu, a nakon tog da jednostavno po zadnji put razgledati i istražiti Lausanne.

  Tako sjedeći promatrajte život na gradskim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se dosjetiti svakog, i najmanjeg, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste iščekivali da ovdje dođete i ne želite sada prespavati to vrijeme što imate samo za sebe i ovaj grad. Kad se riješite svojih stvari u nekoj od garderoba, ili u vašem smještaju super je vrijeme za upoznavanje grada Lausannea.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Lausanne i definitivno isplanirate nastaviti dalje drugim putem, htjeli bismo predložiti da upoznate neku od sljedećih destinacija: Osijek, Zagreb, Rijeka i Plitvička jezera. Ako ste na samom kraju s obilaskom Lausannea, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, znajte da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Genève, Kehrsatz, Bern, Besançon, Veyrier-du-Lac i ostali.

  Za sve te destinacije neke od najpovoljnijih karata imate priliku pribaviti, tj. kupiti točno preko našeg servisa Vollo. Uz masu bitnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, dočekuju zanimljiva događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u nijednom trenu ne požalite svoj dolazak.

  Za kraj, uvijek se možete odlučiti otisnuti u neke daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, jednako bogati uslugama i sadržajima, a nesumnjivo manji broj turista samo vam pruža priliku bezbolnije snalaženje po gradu te lagodnije razgledavanje.