Polasci

Autobusni kolodvor Labin

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Labin

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Labinu provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija. Do autobusnog kolodvora u Labinu, najjednostavnije se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji žure da bi došli na svoja radna mjesta i u svoje fakultete i škole u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranih jutarnjih sati znatna gužva u gradu i njegovoj okolici.

  Svakako najidealnije bi bilo da pozovete i naručite taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate. Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan za vas slobodan taksi ili je nepostojeća, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Pretpostavljamo da imate prilično prtljage pa ako niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, jednostavno se prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI ranije provjerite iznos vožnje na internetu, jer ćete tako definitivno proći bolje, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete nazvati i dogovoriti prijevoz kod tada cijenom najpristupačnijeg taksija. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako vas ta vožnja ispadne više od cifre kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, trebate li u toalet informacijski šalter pravo je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a to vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnom kolodvoru pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je za trajanja putovanja zbilja bitan i smješten je među onim nužnim za pripremiti za put. Za garderobu i WC imajte pripremljene kovanice, budući da u prosjeku ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije najbolje rješenje plaćati zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni reći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i slična neodgovorena pitanja. Pri šalteru za informacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku.

  Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se oko kolodvora pa ne budite na jednom mjestu. Taj kafić kojega ste uočili po dolasku na autobusni kolodvor upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do vremena kretanja autobusa. TAXI vozači koje vidite u blizini kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste tek stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a onda krenete u obilaženje Labina. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si kupite nešto za pojesti.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati uoči kretanja autobusa idealno je da odložite kofere u garderobu, a potom da idete po definitivno zadnji put razgledati, odnosno obići Labin. U slučaju da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili smatrate da ste već sav grad vidjeli, zasjednite se, tj. odmorite u obližnjem kafiću.

  Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se dosjetiti svake sitnice. Upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno običaje tamošnjih stanovnika.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste naginjali da ovdje stignete i nećete sada uzalud potratiti to vrijeme što imate samo za sebe i ovaj grad. Kada se riješite kovčega u garderobi na autobusnom, ili u vašem apartmanu, ili hotelskoj sobi pravo je vrijeme za obilazak grada Labina.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Ako ste pred kraj s obilaskom Labina, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, bitno je znati da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Trieste, Rijeka, Pula, Medulin, Galižana i ostali. Kad upoznate Labin i zaželite krenuti nekim, ponovno vam stranim, putem, naš je prijedlog da upoznate neku od sljedećih destinacija: Osijek, Zagreb, Rijeka i Plitvička jezera.

  Za sva ta mjesta i gradove neke od najpovoljnijih karata imate priliku kupiti ni manje ni više nego preko našeg servisa Vollo. Osim veoma važnih znamenitosti u ovim gradovima, specifično ljeti, razveseljavaju visoko interesantna događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u nijednom trenu ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, jednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam garantira bezbolnije snalaženje po gradu te mirnije i opuštenije razgledavanje. Za zaključenje, uvijek ste u prilici odlučiti na put u neke daleke dijelove svijeta.