Polasci

Autobusni kolodvor Kutina

Adresa Kralja Petra Krešimira IV 4
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Kutina

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Kutini, smještenog na adresi Kralja Petra Krešimira IV 4, najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Kutini posegnite za mobitelom pa istražite gdje je najbliža turistička agencija ili turistička zajednica grada te se uputite ondje i pitajte za direkcije, odnosno odgovarajuće vam linije.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji jure da bi stigli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u pravo vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za ranih jutarnjih sati posebna gužva po gradu, ponajviše samome centru.

  Nesumnjivo super bi bilo da pozovete taksista da da dođe i pokupi vas ispred hostela, odnosno gdjegod da odsjedate. Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je vama trenutno najbliže mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan TAXI ili je nema, ili niste na dobrom području. Ogromna je vjerojatnost da imate prilično prtljage pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, slobodno se prošetajte širim gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI unaprijed provjerite cifru vožnje na webu, jer ćete tako bez sumnje proći povoljnije, odnosno tako imate priliku pozvati i dogovoriti prijevoz kod u tom trenutku definitivno najpovoljnijeg taksista. Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od očekivane cijene.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na središnjem autobusnom kolodvoru pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, morate li na toalet ured za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je na putovanju uistinu bitan i nalazi se među onim nužnim za ponijeti. Za garderobu i WC imajte u pripravnosti kovanice, budući da uglavnom ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije baš fora pristupiti zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a veoma je izgledno će vam trebati i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Nalazite li se u informacijskom uredu provjerite, tj. pitajte i saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni objasniti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i slične dvojbe.

  Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si nađite, tj. kupite nešto za prizalogajiti. Taksisti koje vidite u neposrednoj blizini kolodvora na usluzi su vam pa ako ste tek stigli u grad bit će najbolje da se za početak riješite prtljage i smjestite, a zatim krenete u razgledavanje i upoznavanje Kutine. Taj caffe bar kojega ste ugledali po dolasku na busni kolodvor točno je to mjesto na kojem turisti ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do kretanja autobusa. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okružju kolodvora pa se ne zadržavajte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati do polaska autobusa idealno je da pustite svoje stvari u garderobu, a potom da krenete po očito za ovoga posjeta posljednji put obići, tj. razgledati Kutina. Ako niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili upravo razmišljate o tome da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u u najbliže smještenom kafiću.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se sjetiti svega. Tako sjedeći promatrajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite svojih stvari u garderobi autobusnog kolodvora, ili u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu ponajbolje je vrijeme za obilazak grada Kutine. Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje pristignete i ne želite valjda sada prespavati te sate što imate pred sobom.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i dosadi vam Kutina i definitivno isplanirate krenuti svojim putem, predložili bismo da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Osijek, Zagreb, Rijeka i Plitvička jezera. Pretpostavimo da ste završili s obilaskom Kutine, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, valja znati da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Zagreb, Banja Luka, Slobodnica, Sibinj, Sesvete i još mnogi drugi.

  Uz masu veoma važnih znamenitosti u ovim gradovima, posebice ljeti, razveseljavaju zanimljiva događanja i priredbe, a koji će biti još barem jedan razlog da u niti jednom trenu ne požalite svoj dolazak. Za sva ta odredišta neke od najpovoljnijih karata možete naći baš putem našeg Vollo servisa.

  Za zaključenje, uvijek se imate priliku odlučiti na putovanje u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manje domaćih i stranih putnika samo vam nudi priliku lakše snalaženje po mjestu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje.