Polasci

Autobusni kolodvor Kupres

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Kupres

  Kako do kolodvora

  Do autobusnog kolodvora u Kupresu, najjednostavnije se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Kupresu se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji žure da bi stigli na svoja odredišta u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu jutra nerijetko velika gužva u gradu i bližoj okolici.

  Nesumnjivo najbolje bi bilo da dogovorite TAXI prijevoz da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hotela/hostela, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate. Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je prvo TAXI stajalište raspitajte se kod tamošnjih stanovnika.

  Treba li vam prijevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini slobodan TAXI automobil ili je nepostojeća, ili niste na dobrom području. Pretpostavljamo da imate puno prtljage pa ukoliko niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, slobodno se prošetajte širim gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prije toga provjerite iznos vožnje na web stranici, jer ćete tako bez sumnje proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i ugovoriti prijevoz kod u tom momentu najjeftinijeg TAXI poduzeća. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na kolodvoru za buseve naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu. Prije svega, želite li što prije na WC informacijski ured savršeno je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je za trajanja putovanja bez pretjerivanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za ponijeti. Za garderobu, ali i za toalet imajte spremne kovanice, budući da u prosjeku ove usluge ne koštaju više od 3 HRK pa nije neka fora plaćati zaposleniku s novčanicom 100 kuna i više, a izgledno je da će vam biti potrebno i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Pri šalteru za informacije provjerite: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti objasniti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i druga slična pitanja i dvojbe.

  Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si nađite, tj. kupite nešto za pojesti. Onaj birc kojega ste primijetili po dolasku na autobusni kolodvor upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do vremena polaska autobusa. Taksisti koje vidite tik do kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste nedavno došli u grad savjetujemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a nakon toga krenete u pošteni obilazak Kupresa. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa ne budite na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam se ne da ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u prvom kafiću. Za vas koji imate točno određeno sati uoči kretanja autobusa idealno je da spremite prtljagu u garderobu, a nakon tog da odete po definitivno posljednji put razgledati Kupres.

  Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se dosjetiti svake pa i one najmanje sitnice. Promatrajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite stvari u garderobi na autobusnom, tj. u vašoj unajmljenoj sobi pravo je vrijeme za upoznavanje grada Kupresa. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje pristignete i nemojte sada prespavati taj period, odnosno te sate što imate pred sobom.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Kupres i poželite krenuti vlastitim putem, predlažemo da upoznate neku od sljedećih destinacija: Dubrovnik, Zadar, Zagreb i Osijek. Pretpostavimo da ste na samom kraju s obilaskom Kupresa, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, znajte da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Split, Zenica, Mostar i još mnogi drugi.

  Uz zavidnu brojku veoma važnih znamenitosti u tim vas gradovima, posebice ljeti, lako razvesele skroz interesantna događanja i priredbe, a koji će biti dodatni razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najjefitnijih karata u prilici ste naći upravo preko našeg weba Vollo.net.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, gotovo isto bogati raznim sadržajima i uslugama, a manje domaćih i stranih putnika samo vam nudi priliku lakše snalaženje po mjestu te lagodnije razgledavanje. Naposljetku, uvijek imate mogućnost odlučiti krenuti na putovanje u neke daleke dijelove svijeta.