Polasci

Autobusni kolodvor Krk

Adresa Šetalište Svetog Bernardina 3
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Krk

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Krku istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate. Do glavnog autobusnog kolodvora u Krku, smještenog na adresi Šetalište Svetog Bernardina 3, najbrže se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji žure da bi stigli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u točno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je tijekom ranih jutarnjih sati velika gužva po gradu i užoj okolici.

  Uopće neupitno najidealnije bi bilo da dogovorite taksista da vas pokupi ispred hostela, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate. U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama trenutno najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod tamošnjih stanovnika.

  Velika je vjerojatnost da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ukoliko niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na makar jedan TAXI ili nepostoji, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI unaprijed provjerite cijenu vožnje na netu, jer ćete tako nesumnjivo proći povoljnije, odnosno tako ste u prilici nazvati i dogovoriti prijevoz kod trenutno cijenom najpristupačnijeg TAXI poduzeća. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako vas ta vožnja ispadne više od cijene koju ste očekivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na busnom kolodvoru pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, želite li što prije u toalet ured za informacije odlično je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je na putovanju zaista bitan i smješten je među onim nužnim za ponijeti. Za garderobu, ali i za toalet imajte u pripravnosti kovanice, budući da uglavnom ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije baš fora doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a izgledno je da će vam biti potrebno i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni izraziti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i tome slično. Nalazite li se u informacijskom uredu pitajte, tj. provjerite: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku.

  Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se oko kolodvora pa ne ostajte na jednom mjestu. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si ugrabite nešto za jesti. TAXI vozači koje vidite u okolici kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste taman stigli u grad bit će najbolje da se smjestite i riješite teških kofera, a poslije toga krenete u razgledavanje i upoznavanje Krka. Caffe bar kojega ste uočili po dolasku na kolodvor za buseve točno je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do polaska autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate tek nekoliko sati do kretanja autobusa ono što je najbolje je da predate svoje stvari u garderobu, a tada krenete po očito za ovoga posjeta posljednji put obići, tj. razgledati Krk. Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili smatrate da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, opustite se u najbližem vam caffe baru.

  Tako sjedeći promatrajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život. Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se dosjetiti svake pa i one najmanje sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite svojih stvari u kakvoj garderobi, ili u vašoj unajmljenoj sobi odlično je vrijeme za razgledavanje grada Krka. Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste naginjali da ovdje stignete i ne želite sada baciti u vjetar to vrijeme, iliti taj kratki period što imate samo za sebe i ovaj grad.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Ako ste gotovi s obilaskom Krka, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, vrijedi znati da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Trieste, Rijeka, Pula, Medulin, Galižana i drugi. Kad upoznate Krk i zaželite nastaviti dalje odabranim putem, dajemo za prijedlog da posjetite neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik.

  Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najjefitnijih karata u prilici ste kupiti ni manje ni više nego putem našeg weba Vollo.net. Uz zavidnu brojku bitnih znamenitosti u ovim gradovima, specifično ljeti, lako razvesele visoko interesantna događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti još barem jedan razlog da ni na tren ne požalite svoj dolazak.

  Za kraj, uvijek imate mogućnost odlučiti na put u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, gotovo isto bogati raznim sadržajima i uslugama, a manji broj turista samo vam daje priliku lakše snalaženje po mjestu, tj. gradu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje.