Polasci

Autobusni kolodvor Križevci

Adresa Petra Zrinskog 15
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Križevci

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Križevciu se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju. Do autobusnog kolodvora u Križevciu, smještenog na adresi Petra Zrinskog 15, najjednostavnije se dolazi javnim gradskim prijevozom ili uslugom TAXI prijevoza.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranoga jutra znatna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su studenti, učenici, ali i radnici koji hrle da bi došli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u zakazano vrijeme.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je i je li negdje u vašoj blizini mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod mještana. Uopće neupitno najidealnije bi bilo da dogovorite TAXI prijevoz da da dođe i pokupi vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Pretpostavljamo da imate prilično prtljage pa u slučaju da niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, slobodno se prošetajte centrom grada. Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini odmah dostupan TAXI ili je jednaka nuli, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prije toga provjerite cijenu vožnje na webu, jer ćete tako sigurno proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste u prilici pozvati i dogovoriti prijevoz kod trenutno najpovoljnijeg taksija. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe skuplje od očekivane cijene.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, ako trebate u toalet šalter za informacije najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na kolodvoru za buseve naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je za trajanja putovanja uistinu bitan i svrstan je među onim nužnim za odvojiti za put. Za garderobu i toalet imajte u pripremi kovanice, budući da najčešće ove usluge ne koštaju više od 3 HRK pa nije neka fora pristupiti zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a izgledno je da će vam trebati i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici izreći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i tome slično. U informacijskom uredu pitajte, tj. provjerite: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Taj caffe bar kojega ste ugledali po dolasku na kolodvor upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do kretanja autobusa. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okružju kolodvora pa ne ostajte na jednom mjestu. Vozači taksija koje vidite tik do kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste tek stigli u grad najbolje je da se prvo smjestite i riješite prtljage, a nakon toga krenete u razgledavanje i upoznavanje Križevaca. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si kupite nešto za pojesti.

  Imate par sati vremena

  Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili upravo razmišljate o tome da ste već sav grad vidjeli, predahnite u caffe baru u blizini. Za vas koji imate nekoliko sati do kretanja autobusa najbolje je da spremite svoje stvari u garderobu, a nakon toga idete po zadnji put obići, tj. istražiti Križevci.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se prisjetiti svakog, i najmanjeg, detalja. Gledajte i upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje stignete i ne želite sada uzalud potratiti to vrijeme, iliti taj kratki period što imate samo za sebe i ovaj grad. Kada se riješite kovčega u garderobi na autobusnom, tj. u vašoj unajmljenoj sobi super je vrijeme za upoznavanje grada Križevaca.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Ako ste pri kraju s obilaskom Križevaca, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Zagreb, Maribor, Zalaegerszeg, Sesvete, Soblinec i drugi. Kad upoznate Križevci i zaželite otpustiti se drugim putem, predlažemo da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek.

  Osim značajnih znamenitosti u tim gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, lako obraduju visoko interesantna događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u niti jednom trenu ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata možete pronaći točno putem našeg weba Vollo.net.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati sadržajima i uslugama, a manje domaćih i stranih putnika samo vam pruža priliku lakše snalaženje po gradu te mirnije i ugodnije razgledavanje. Za kraj, uvijek se imate priliku odlučiti na putovanje u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.