Polasci

Autobusni kolodvor Krapina

Adresa Ante Starčevića 3
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Krapina

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Krapini se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju. Do glavnog autobusnog kolodvora u Krapini, smještenog na adresi Ante Starčevića 3, najjednostavnije se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom.

  Nadalje, imajte na umu da je za prvih jutarnjih sati značajna gužva po gradu, ponajviše samome centru. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji se užurbano trude da bi došli na svoja radna mjesta u zakazano vrijeme.

  Definitivno super bi bilo da naručite TAXI da vas pokupi ispred hotela/hostela, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate. Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je prvo mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod lokalnih ljudi.

  Pretpostavljamo da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, slobodno se prošetajte širim gradskim centrom. Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na makar jedan TAXI ili je nema, ili se ne krećete pravim područjem.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe skuplje od očekivane cijene. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze ranije provjerite iznos vožnje na netu, jer ćete tako sigurno proći jeftinije, odnosno tako imate priliku nazvati i dogovoriti prijevoz kod u tom trenutku najpovoljnijeg taksista.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, želite li što prije u WC informacijski ured najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na središnjem autobusnom kolodvoru pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu.

  Za garderobu i toalet si pripremite kovanice, budući da u prosjeku ove usluge ne koštaju više od 3 HRK pa nije baš fora plaćati zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a vjerojatno će vam trebati i za kavu, iliti toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je za trajanja putovanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za pripremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti izreći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i tome slično. U informacijskom uredu raspitajte se i saznajte: aktualnosti, novi vozni red, točne obavijesti, osnovne informacije o prijevozniku i popuste za npr: djecu, studente, umirovljenike, ali i one na povratne karte.

  Caffe bar kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na kolodvor točno je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena kretanja autobusa. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si uzmite nešto za jesti. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se u okolici kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. Vozači taksija koje vidite u okolici kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste taman stigli u grad savjetujemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a zatim krenete u obilazak i upoznavanje Krapine.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekoliko sati do polaska autobusa ono što je u tom trenu idealno je da spremite svoju prtljagu u garderobu, a potom da jednostavno po definitivno zadnji put razgledati i istražiti Krapina. Ako niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili smatrate da ste već sav grad vidjeli, zasjednite se, tj. odmorite u prvom kafiću.

  Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se prisjetiti svake pa i one najmanje sitnice. Promatrajte ljude i njihov grad, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite kovčega u nekoj od garderoba, ili u sobi koju ste si rezervirali ponajbolje je vrijeme za obilazak grada Krapine. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste čekali da ovdje dođete i ne želite sada uprskati te sate što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i upoznate Krapina i želite krenuti dalje drugim putem, predložili bismo da obiđete neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek. Pod pretpostavkom da ste završili s obilaskom Krapine, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, vrijedi znati da se u njenom okruženju nalaze gradovi: Zagreb, Maribor, Sesvete, Soblinec, Goričica i drugi.

  Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najjefitnijih karata u super ste situaciji i prilici kupiti točno preko našeg Vollo.hr web-a. Pored intrigantnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, dočekuju visoko interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak.

  Zaključno, uvijek imate mogućnost odlučiti krenuti na putovanje u neke daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam omogućuje lakše snalaženje po gradu te mirnije i opuštenije razgledavanje.