Polasci

Autobusni kolodvor Kragujevac

Adresa Sumadijska
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Kragujevac

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Kragujevcu se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju. Do glavnog autobusnog kolodvora u Kragujevcu, smještenog na adresi Sumadijska, najjednostavnije se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Nadalje, imajte na umu da je u tijeku jutra nerijetko velika gužva u gradu i bližoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji žure da bi došli na svoja radna mjesta i u svoje fakultete i škole u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je prvo stajalište za TAXI raspitajte se kod mještana. Definitivno najbolje bi bilo da naručite TAXI da dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate.

  Pretpostavljamo da imate prilično prtljage pa ako niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na nijedan slobodan TAXI automobil ili je nepostojeća, ili u centar ni ne smiju prometna vozila.

  Važno!

  Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od cijene koju ste očekivali. Svakako, uzimate li TAXI prije toga provjerite iznos vožnje na web stranici, jer ćete tako zasigurno proći bolje, odnosno tako imate priliku nazvati i dogovoriti prijevoz kod tada definitivno najpovoljnijeg taksista.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na središnjem autobusnom kolodvoru naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, želite li što prije na toalet informacijski ured pravo je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je za trajanja putovanja zbilja bitan i svrstan je među onim nužnim za spremiti za put. Za garderobu i WC imajte pripremljene kovanice, budući da u glavnini ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije najsretnije rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom 100 kuna i više, a posve je izgledno će vam trebati i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Pri šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici reći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i tome slično.

  Taksisti koje vidite u okolici kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste taman došli u grad bit će najbolje da se smjestite i nakratko opustite, a potom krenete u upoznavanje i obilazak Kragujevca. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se oko kolodvora pa ne ostajte na jednom mjestu. Caffe bar kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na glavni kolodvor za autobuse točno je to mjesto na kojem turisti odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena polaska autobusa. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si kupite nešto za prizalogajiti.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati prije polaska autobusa ono što je najbolje je da smjestite svoje stvari u garderobu, a tada uputite se po posljednji put obići, tj. razgledati Kragujevac. Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili mislite da ste već sav grad vidjeli, opustite se u vama trenutno najbližem kafiću.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se prisjetiti svakog, baš svakog, detalja. Tako sjedeći promatrajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite kofera u nekoj od garderoba, tj. u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu pravo je vrijeme za obilazak grada Kragujevca. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste naginjali da ovdje pristignete i ne želite sada baciti u vjetar to vrijeme, iliti taj kratki period što imate samo za sebe i ovaj grad.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Kragujevac i želite otpustiti se dalje vlastitim putem, naš je prijedlog da obiđete neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek. Ako ste završili s obilaskom Kragujevca, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, vrijedi znati da se u njenom okruženju nalaze gradovi: Beograd, Pančevo, Čačak, Smederevo, Valjevo i ostali.

  Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najpristupačnijih karata možete pribaviti, tj. kupiti konkretno putem našeg servisa Vollo. Uz cijeli niz važnih znamenitosti u ovim gradovima, posebice ljeti, lako razvesele skroz interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti još samo jedan razlog da u niti jednom trenu ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati uslugama i sadržajima, a manje domaćih i stranih putnika samo vam garantira bezbolnije snalaženje po gradu i njegovom centru te mirnije i opuštenije razgledavanje. Za zaključenje, uvijek se imate priliku odlučiti upustiti u putovanje u neke daleke dijelove svijeta.