Polasci

Autobusni kolodvor Kotor

Adresa
Broj telefona +382 32/325-809

O Autobusni kolodvor Kotor

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Kotoru, smještenog na adresi Kotor, najjednostavnije se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Kotoru odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti.

  Nadalje, imajte na umu da je tijekom ranoga jutra posebna gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji bezglavo jure da bi stigli na svoja radna mjesta u točno vrijeme.

  Definitivno odlično bi bilo da naručite TAXI tvrtku, odnosno taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hotela, odnosno bilo gdje da odsjedate. Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je prvo TAXI stajalište raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Velika je vjerojatnost da imate puno prtljage pa ukoliko niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, samo prošetajte širim gradskim centrom. Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan za vas slobodan taksi ili nepostoji, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi ranije provjerite iznos vožnje na internet stranici, jer ćete tako zasigurno proći jeftinije, odnosno tako možete kontaktirati da bi dogovorili prijevoz kod u tom trenutku najjeftinijeg taksija. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja košta skuplje od cijene kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na središnjem autobusnom kolodvoru naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, trebate li u WC šalter za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja bez pretjerivanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za pripremiti za put. Za garderobu i toalet imajte pripremljene kovanice, budući da obično ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije najsretnije rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kavu, iliti toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu.

  U informacijskom uredu provjerite, tj. pitajte i saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici objasniti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i tome slično.

  TAXI prijevoznici koje vidite u blizini kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste taman došli u grad najbolje je da se za početak riješite prtljage i smjestite, a poslije toga krenete u razgledavanje i upoznavanje Kotora. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okružju kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. Taj caffe bar kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na autobusni kolodvor točno je to mjesto na kojem putnici ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do polaska autobusa. Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si kupite nešto za jelo.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate tek nekoliko sati do polaska autobusa najbolje je da pustite stvari u garderobu, a potom da krenete po posljednji put razgledati i istražiti Kotor. Ako niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili mislite da ste već sav grad vidjeli, odmorite se u vama trenutno najbližem kafiću.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se prisjetiti svakog, baš svakog, detalja. Opažajte, tj. upijajte prolaznike i grad, odnosno običaje tamošnjih stanovnika.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite prtljage u kakvoj garderobi, ili pak u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu idealno je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Kotora. Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste čekali da ovdje dođete i nemojte sada prespavati to vrijeme što imate samo za sebe i ovaj grad.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Kotor i planirate krenuti dalje odabranim putem, predlažemo da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek. Pod pretpostavkom da ste završili s obilaskom Kotora, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, bitno je znati da se u njenom okruženju nalaze gradovi: Podgorica, Shkodër, Nikšić, Trebinje, Mokošica i drugi.

  Za sva navedena mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata možete nabaviti konkretno preko našeg weba Vollo.net. Uz cijeli niz značajnih znamenitosti u ovim gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, razveseljavaju visoko interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti dodatni razlog da ni na koju sekundu ne požalite svoj dolazak.

  Na kraju, uvijek imate mogućnost odlučiti na putovanje u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati uslugama i sadržajima, a nesumnjivo manji broj turista samo vam pruža priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu te lagodnije razgledavanje.