Polasci

Autobusni kolodvor Korčula

Adresa Obala korčulanskih brodograditelja
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Korčula

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Korčuli odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti. Do glavnog autobusnog kolodvora u Korčuli, smještenog na adresi Obala korčulanskih brodograditelja, najjednostavnije se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Nadalje, imajte na umu da je za ranih jutarnjih sati značajna gužva u gradu i njegovoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji jure da bi stigli na svoja radna mjesta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je vama najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod domaćina. Nesumnjivo odlično bi bilo da zakažete TAXI tvrtku, odnosno taksista da da dođe i pokupi vas ispred hotela, odnosno bilo gdje da odsjedate.

  Nije teško pretpostaviti da imate puno prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, slobodno prošetajte gradskim centrom. Treba li vam prijevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan TAXI ili je nepostojeća, ili u centar ni ne smiju prometna vozila.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi ranije provjerite iznos vožnje na webu, jer ćete tako nesumnjivo proći bolje, odnosno tako ste u savršenoj prilici ugovoriti vožnju kod u tom momentu najjeftinijeg taksija. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako vas ta vožnja košta skuplje od očekivane cijene.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, ako trebate na toalet ured za informacije najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na busnom kolodvoru naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa.

  Sitan novac je tijekom putovanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za spakirati za put. Za WC i garderobu imajte pripremljene kovanice, budući da uglavnom ove usluge nisu cijene više od 3 HRK pa nije neka fora doći zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a izgledno je da će vam biti potrebno i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti izraziti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i sl.. Pri šalteru za informacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Caffe bar kojega ste vidjeli po dolasku na glavni kolodvor za autobuse točno je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do vremena polaska autobusa. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si uzmite nešto za jelo. Taksisti koje vidite oko kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste nedavno došli u grad bit će najbolje da se prvo smjestite i riješite prtljage, a zatim krenete u upoznavanje i obilazak Korčule. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okolici kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekoliko sati do polaska autobusa najidealnije je da pustite prtljagu u garderobu, a potom krenete po definitivno posljednji put razgledati Korčula. U slučaju da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili mislite da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, zasjednite se, tj. odmorite u obližnjem kafiću.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se prisjetiti svega. Upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste očekivali da ovdje pristignete i nećete sada prespavati te sate što imate samo za sebe i ovaj grad. Kad se riješite kovčega u kakvoj garderobi, odnosno u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu idealno je vrijeme za razgledavanje grada Korčule.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Ako ste završili s obilaskom Korčule, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, valja znati da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Split, Mostar, Mostar, Mokošica, Dubrovnik i drugi. Kad upoznate Korčula i zaželite krenuti nekim, ponovno vam stranim, putem, predložili bismo da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik.

  Uz zavidnu brojku veoma važnih znamenitosti u ovim gradovima, specifično ljeti, razveseljavaju skroz interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najpristupačnijih karata imate priliku pronaći baš putem našeg Vollo-a.

  Naposljetku, uvijek se možete odlučiti otisnuti u neke zaista daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati sadržajima i uslugama, a manja brojka turista samo vam omogućuje bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom središtu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje.