Polasci

Autobusni kolodvor Koprivnica

Adresa Kolodvorska 31
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Koprivnica

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Koprivnici provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija. Do glavnog autobusnog kolodvora u Koprivnici, smještenog na adresi Kolodvorska 31, najjednostavnije se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom.

  Razlog jutarnjim gužvama su studenti, učenici, ali i radnici koji jure da bi došli na svoja odredišta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranoga jutra posebna gužva po gradu i užoj okolici.

  Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je vama trenutno najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod domaćina. Uopće neupitno super bi bilo da naručite TAXI da da dođe i pokupi vas ispred sobe, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan odmah dostupan TAXI ili je nema, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet. Nije teško pretpostaviti da imate prilično prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, samo prošetajte širim centrom grada.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako vas ta vožnja košta skuplje od cijene koju ste očekivali. Svakako, uzimate li taksi unaprijed provjerite cijenu vožnje na internet stranici, jer ćete tako zasigurno proći jeftinije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete nazvati i dogovoriti prijevoz kod u datom momentu cijenom najpristupačnijeg taksista.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na središnjem autobusnom kolodvoru naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, ako trebate u WC informacijski ured najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu i WC si pripremite kovanice, budući da najčešće ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije najsretnije rješenje doći zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a vrlo vjerojatno će vam biti potrebno i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja uistinu bitan i svrstan je među onim nužnim za spakirati za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji izreći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i slične dvojbe. Na šalteru za informacije pitajte, odnosno saznajte: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku.

  Taj caffe bar kojega ste uočili po dolasku na busni kolodvor upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena kretanja autobusa. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa ne budite na jednom mjestu. TAXI prijevoznici koje vidite tik do kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste taman došli u grad bit će najbolje da se opustite i riješite teških kofera, a onda krenete u obilaženje Koprivnice. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si kupite, odnosno ugrabite nešto za jesti.

  Imate par sati vremena

  Ako niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili upravo razmišljate o tome da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, predahnite u caffe baru u blizini. Za vas koji imate tek nekoliko sati uoči kretanja autobusa ono što je najbolje je da smjestite stvari u garderobu, a potom da krenete po definitivno zadnji put razgledati Koprivnica.

  Promatrajte i upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno običaje tamošnjih stanovnika. Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati prisjetiti svakog detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste naginjali da ovdje stignete i nećete sada baciti u vjetar to vrijeme što imate još za uživanje u ovome gradu. Kada se riješite stvari u nekoj od garderoba, ili pak u vašoj unajmljenoj sobi pravo je vrijeme za razgledavanje grada Koprivnice.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i upoznate Koprivnica i zaželite nastaviti dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, htjeli bismo predložiti da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek. U slučaju da ste završili s obilaskom Koprivnice, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, bitno je znati da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Zagreb, Kaposvár, Zalaegerszeg, Sesvete, Soblinec i još mnogi drugi.

  Za sve te destinacije neke od najjefitnijih karata u super ste situaciji i prilici kupiti baš putem našeg Vollo servisa. Pored bitnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, lako obraduju nadaleko zanimljiva događanja i priredbe, a koji će biti bar jedan razlog da u nijednom trenu ne požalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manji broj turista samo vam daje priliku lakše snalaženje po gradu i njegovom centru te mirnije i opuštenije razgledavanje. Za kraj, uvijek se imate slobodu odlučiti otisnuti u neke daleke dijelove svijeta.