Polasci

Autobusni kolodvor Koper

Adresa Kolodvorska cesta 11
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Koper

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Koperu, smještenog na adresi Kolodvorska cesta 11, najlakše se dolazi javnim gradskim prijevozom ili uslugom TAXI prijevoza. Trebate li javni prijevoz u Koperu odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti.

  Nadalje, imajte na umu da je za ranoga jutra znatna gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji bezglavo jure da bi došli na svoja radna mjesta u točno vrijeme.

  Bez ikakve sumnje ponajbolje bi bilo da pozovete i naručite TAXI prijevoz da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate. U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je vama trenutno najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod domaćina.

  Ogromna je vjerojatnost da imate puno prtljage pa ukoliko niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, slobodno prošetajte širim gradskim centrom. Treba li vam prijevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na makar jedan odmah dostupan TAXI ili apsolutno nepostoji, ili se ne krećete pravim područjem.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja košta skuplje od očekivane cijene. Svakako, uzimate li taksi unaprijed provjerite iznos vožnje na internetu, jer ćete tako nesumnjivo proći jeftinije, odnosno tako imate priliku nazvati i dogovoriti prijevoz kod trenutno cijenom najpristupačnijeg TAXI poduzeća.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na busnom kolodvoru pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike. Prije svega, morate li u toalet šalter za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu, ali i za toalet imajte u pripravnosti kovanice, budući da najčešće ove usluge nisu cijene više od 3 HRK pa nije najbolje rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a vjerojatno će vam trebati i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja zbilja bitan i smješten je među onim nužnim za odvojiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji podijeliti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i slične dvojbe. Kada ste na šalteru za infromacije pitajte, tj. provjerite: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Prošetajte i obiđite znamenitosti i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si nađite, tj. kupite nešto za jelo. Vozači taksija koje vidite oko kolodvora na usluzi su vam pa ako ste tek stigli u grad savjetujemo da se opustite i riješite teških kofera, a poslije toga krenete u upoznavanje i obilazak Kopera. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okružju kolodvora pa ne ostajte na jednom mjestu. Onaj birc kojega ste vidjeli po dolasku na kolodvor za buseve upravo je to mjesto na kojem putnici odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  U slučaju da niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili smatrate da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u caffe baru u blizini. Za vas koji imate par sati uoči kretanja autobusa najbolje je da smjestite kofere u garderobu, a potom da krenete po zadnji put obići, tj. razgledati Koper.

  Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se prisjetiti svakog, i najmanjeg, detalja. Opažajte, tj. upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste čekali da ovdje pristignete i ne želite valjda sada prespavati taj period, odnosno te sate što imate ispred sebe. Kad se riješite kofera u garderobi na autobusnom, tj. u vašoj unajmljenoj sobi pravo je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Kopera.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i dosadi vam Koper i planirate otpustiti se nekim, ponovno vam stranim, putem, predlažemo da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Dubrovnik, Zadar, Zagreb i Osijek. Pretpostavimo da ste pred kraj s obilaskom Kopera, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, valja znati da se u njenom okruženju nalaze gradovi: Ljubljana, Prato, Rijeka, Udine, Zugliano-Terenzano-Cargnacco i mnogi drugi.

  Za sva ta odredišta neke od najpovoljnijih karata u jedinstvenoj ste prilici kupiti upravo preko našeg Vollo-a. Osim važnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, čekaju interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti bar jedan razlog da u niti jednom trenutku ne zažalite svoj dolazak.

  Na kraju, uvijek se imate priliku odlučiti na put u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati uslugama i sadržajima, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam daje priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu te mirnije i opuštenije razgledavanje.