Polasci

Autobusni kolodvor Knin

Adresa Pavlinovićeva ulica 7
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Knin

  Kako do kolodvora

  Do središnjeg autobusnog kolodvora u Kninu, smještenog na adresi Pavlinovićeva ulica 7, najjednostavnije se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom. Trebate li javni prijevoz u Kninu istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate.

  Razlog jutarnjim gužvama su studenti, učenici, ali i radnici koji jure da bi stigli na svoja radna mjesta i u svoje fakultete i škole u zakazano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za ranih jutarnjih sati znatna gužva u gradu i njegovoj okolici.

  Definitivno super bi bilo da pozovete i naručite taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hotela/hostela, odnosno gdjegod da odsjedate. Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je vama najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod domaćina.

  Ogromna je vjerojatnost da imate puno prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, jednostavno prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan odmah dostupan TAXI ili je jednaka nuli, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako vas ta vožnja košta skuplje od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li taksi prijevoz unaprijed provjerite cijenu vožnje na netu, jer ćete tako bez sumnje proći bolje, odnosno tako možete ugovoriti vožnju kod u datom momentu najjeftinijeg taksija.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na kolodvoru za buseve pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, želite li što prije na WC ured za informacije pravo je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je tijekom putovanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za spakirati za put. Za garderobu i WC imajte spremne kovanice, budući da uglavnom ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije neka fora plaćati zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a vrlo vjerojatno će vam trebati i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni podijeliti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi povratak i slična neodgovorena pitanja. Na šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si uzmite nešto za jelo. TAXI prijevoznici koje vidite oko kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste tek stigli u grad bit će najbolje da se prvo smjestite i riješite prtljage, a potom krenete u obilazak i upoznavanje Knina. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se oko kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. Onaj kafić kojega ste primijetili po dolasku na busni kolodvor točno je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate točno određeno sati uoči polaska autobusa najbolje je da spremite stvari u garderobu, a potom jednostavno po definitivno zadnji put razgledati i istražiti Knin. Ako niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili mislite da ste već sav grad vidjeli, zasjednite se, tj. odmorite u u najbliže smještenom kafiću.

  Opažajte, tj. upijajte život na gradskim ulicama, odnosno običaje tamošnjih stanovnika. Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati dosjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite svojih stvari u nekoj od garderoba, ili u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu idealno je vrijeme za obilazak grada Knina. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste priželjkivali da ovdje stignete i ne želite sada uzalud potratiti taj period, odnosno te sate što imate samo za sebe i ovaj grad.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Knin i definitivno isplanirate krenuti dalje drugim putem, dajemo za prijedlog da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek. Pod pretpostavkom da ste pred kraj s obilaskom Knina, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, bitno je znati da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Split, Bihać, Zadar, Preko, Kali i razni drugi.

  Za sva ta odredišta neke od cijenom najnižih karata u jedinstvenoj ste prilici pronaći točno preko našeg Vollo-a. Uz cijeli niz bitnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, dočekuju zanimljiva događanja i priredbe, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati raznim sadržajima i uslugama, a manji broj turista samo vam daje priliku jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom centru te mirnije i ugodnije razgledavanje. Naposljetku, uvijek ste u prilici odlučiti na putovanje u neke druge dijelove svijeta.