Polasci

Autobusni kolodvor Klagenfurt

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Klagenfurt

  Kako do kolodvora

  Do središnjeg autobusnog kolodvora u Klagenfurtu, najjednostavnije se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Klagenfurtu odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti.

  Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji jure da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u zakazano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je tijekom ranih jutarnjih sati nerijetko velika gužva po gradu i užoj okolici.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama trenutno najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod mještana. Svakako najbolje bi bilo da pozovete TAXI prijevoz da dođe po vas ispred sobe, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Za pretpostaviti je da imate prilično prtljage pa ako niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, slobodno se prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan slobodan TAXI automobil ili nepostoji, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako vas ta vožnja košta skuplje od od iznosa kojeg ste priželjkivali. Svakako, uzimate li taksi prijevoz prije toga provjerite cijenu vožnje na internet stranici, jer ćete tako zasigurno proći povoljnije, odnosno tako možete nazvati i dogovoriti prijevoz kod u tom trenutku cijenom najpristupačnijeg TAXI poduzeća.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na busnom kolodvoru pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, trebate li na toalet šalter za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu i WC imajte u pripremi kovanice, budući da obično ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije nije kul plaćati zaposleniku s novčanicom 100 kuna i više, a vjerojatno će vam trebati i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu. Sitan novac je za trajanja putovanja uistinu bitan i svrstan je među onim nužnim za pripremiti za put.

  Kada ste na šalteru za infromacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici podijeliti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti na koji način potvrditi povratak i slična neodgovorena pitanja.

  Caffe bar kojega ste uočili po dolasku na glavni kolodvor za autobuse upravo je to mjesto na kojem putnici odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do vremena polaska autobusa. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si kupite nešto za pojesti. Taksisti koje vidite u blizini kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste nedavno došli u grad savjetujemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a poslije toga krenete u upoznavanje i obilazak Klagenfurta. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se oko kolodvora pa se ne zadržavajte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sav grad vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u prvom kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati prije polaska autobusa ono što je najbolje je da ostavite kovčege u garderobu, a potom da odete po posljednji put razgledati, odnosno obići Klagenfurt.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se prisjetiti svakog, i najmanjeg, detalja. Tako sjedeći promatrajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste iščekivali da ovdje pristignete i nemojte sada prespavati to vrijeme što imate još za uživanje u ovome gradu. Kada se riješite prtljage u garderobi autobusnog kolodvora, ili u vašoj unajmljenoj sobi super je vrijeme za obilazak grada Klagenfurta.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Klagenfurt i želite krenuti dalje vlastitim putem, naš je prijedlog da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Osijek, Zagreb, Rijeka i Plitvička jezera. Pod pretpostavkom da ste pri kraju s obilaskom Klagenfurta, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, valja znati da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Ljubljana, Graz, Prato, Remanzacco, Povoletto i mnogi drugi.

  Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najpovoljnijih karata u jedinstvenoj ste prilici nabaviti upravo putem našeg Vollo-a. Osim bitnih znamenitosti u tim vas gradovima, specifično ljeti, razveseljavaju zanimljiva događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti dodatni razlog da u nijednom trenu ne požalite svoj dolazak.

  Na kraju, uvijek ste u prilici odlučiti upustiti u putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam pruža priliku puno lakše snalaženje po gradu i njegovom središtu te lagodnije razgledavanje.