Polasci

Autobusni kolodvor Kiseljak

Adresa Josipa bana Jelačića 40
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Kiseljak

  Kako do kolodvora

  Do središnjeg autobusnog kolodvora u Kiseljku, smještenog na adresi Josipa bana Jelačića 40, najjednostavnije se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Kiseljku provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji jure da bi stigli na svoja radna mjesta i u svoje fakultete i škole u dogovoreno, tj. određeno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu jutra značajna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici.

  Uopće neupitno ponajbolje bi bilo da naručite TAXI tvrtku, odnosno taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hotela/hostela, odnosno gdjegod da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je vama najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod mještana.

  Za pretpostaviti je da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, slobodno se prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom. Treba li vam prijevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na barem jedan slobodan TAXI ili nepostoji, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prijevoz prije provjerite cifru vožnje na netu, jer ćete tako sigurno proći jeftinije, odnosno tako ste u savršenoj prilici kontaktirati da bi dogovorili prijevoz kod u tom momentu definitivno najpovoljnijeg taksista. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako vas ta vožnja košta skuplje od cijene koju ste očekivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, morate li u toalet ured za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na glavnom autobusnom kolodvoru naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu.

  Za garderobu, ali i za toalet imajte u pripravnosti kovanice, budući da u prosjeku ove usluge ne koštaju više od 3 HRK pa nije nije kul pristupiti zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a vrlo vjerojatno će vam biti potrebno i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja zbilja bitan i svrstan je među onim nužnim za pripremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni podijeliti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i druga slična pitanja i dvojbe. Na šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Caffe bar kojega ste primijetili po dolasku na autobusni kolodvor upravo je to mjesto na kojem turisti odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena polaska autobusa. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si uzmite nešto za pojesti. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u i oko kolodvora pa ne budite na jednom mjestu. Taksisti koje vidite tik do kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste taman stigli u grad savjetujemo da se opustite i riješite teških kofera, a potom krenete u razgledavanje i upoznavanje Kiseljka.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate tek nekoliko sati uoči kretanja autobusa idealno je da spremite prtljagu u garderobu, a nakon tog da uputite se po definitivno zadnji put obići, tj. razgledati Kiseljak. U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sav grad vidjeli, opustite se u najbližem vam caffe baru.

  Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati sjetiti svake sitnice. Tako sjedeći promatrajte ljude i njihov grad, odnosno običaje tamošnjih stanovnika.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste očekivali da ovdje dođete i nemojte sada potratiti to vrijeme, iliti taj kratki period što imate još ispred sebe na pladnju. Kad se riješite svojih stvari u nekoj od garderoba, tj. u vašem apartmanu, ili hotelskoj sobi ponajbolje je vrijeme za razgledavanje grada Kiseljka.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Kiseljak i planirate otpustiti se drugim putem, naš je prijedlog da posjetite neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek. Ako ste pri kraju s obilaskom Kiseljka, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, vrijedi znati da se u njenom okruženju nalaze gradovi: Sarajevo, Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar i ostali.

  Za sva ta mjesta i gradove neke od najpovoljnijih karata imate priliku kupiti baš preko našeg Vollo.hr web-a. Pored intrigantnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, razveseljavaju nadaleko zanimljiva događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti dodatni razlog da ni na tren ne požalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, praktički jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manji broj turista samo vam daje priliku puno lakše snalaženje po mjestu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje. Za kraj, uvijek se možete odlučiti na put u neke dalje kutke svijeta.