Polasci

Autobusni kolodvor Kikinda

Adresa Miloša Velikog
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Kikinda

  Kako do kolodvora

  Do središnjeg autobusnog kolodvora u Kikindi, smještenog na adresi Miloša Velikog, najjednostavnije se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem. Trebate li javni prijevoz u Kikindi istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji se užurbano trude da bi došli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u pravo vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu jutra velika gužva u gradu i njegovoj okolici.

  Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je vama najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod mještana. Nesumnjivo ponajbolje bi bilo da naručite taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred kakva privatna smještaja, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan odmah dostupan TAXI ili apsolutno nepostoji, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Velika je vjerojatnost da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa u slučaju da niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, jednostavno se prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prije provjerite iznos vožnje na netu, jer ćete tako bez sumnje proći povoljnije, odnosno tako možete pozvati i dogovoriti prijevoz kod u datom momentu najpovoljnijeg TAXI prijevoznika. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja dođe skuplje od cijene koju ste očekivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, morate li u toalet ured za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na busnom kolodvoru naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je na putovanju uistinu bitan i svrstan je među onim nužnim za ponijeti. Za garderobu i WC si pripremite kovanice, budući da obično ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije najsretnije rješenje doći zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a posve je izgledno će vam trebati i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu.

  Pri šalteru za informacije pitajte, tj. provjerite: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni izreći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i druga slična pitanja i dvojbe.

  TAXI prijevoznici koje vidite tik do kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste taman stigli u grad najbolje je da se smjestite i riješite teških kofera, a potom krenete u upoznavanje i obilazak Kikinde. Onaj kafić kojega ste primijetili po dolasku na glavni kolodvor za autobuse točno je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do vremena polaska autobusa. Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga kupite, odnosno ugrabite nešto za pojesti. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u i oko kolodvora pa se ne zadržavajte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Ako niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u vama trenutno najbližem kafiću. Za vas koji imate tek nekoliko sati prije kretanja autobusa ono što je najbolje je da smjestite svoje stvari u garderobu, a tada jednostavno po posljednji put razgledati, odnosno obići Kikinda.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se sjetiti svakog detalja. Promatrajte život na gradskim ulicama, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste iščekivali da ovdje stignete i nemojte sada prespavati to vrijeme što imate ispred sebe. Poslije, odnosno nakon što se riješite prtljage u nekoj od garderoba, tj. u vašem smještaju super je vrijeme za obilazak grada Kikinde.

  Kamo dalje s autobusnog?

  U slučaju da ste na samom kraju s obilaskom Kikinde, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se njoj u blizini nalaze gradovi: Timişoara, Novi Sad, Arad, Szeged, Subotica i ostali. Kad obiđete i upoznate Kikinda i zaželite otpustiti se svojim putem, dajemo za prijedlog da obiđete neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik.

  Uz zavidnu brojku intrigantnih znamenitosti u tim vas gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, čekaju skroz interesantna događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak. Za sva navedena mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata imate priliku pronaći ni manje ni više nego putem našeg weba Vollo.net.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, praktički jednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a manja brojka turista samo vam garantira jednostavnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te lagodnije razgledavanje. Za kraj, uvijek ste u prilici odlučiti otisnuti u neke zaista daleke dijelove svijeta.