Polasci

Autobusni kolodvor Karlsruhe

Adresa Hinterm Hauptbahnhof 6
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Karlsruhe

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Karlsruheu odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti. Do glavnog autobusnog kolodvora u Karlsruheu, smještenog na adresi Hinterm Hauptbahnhof 6, najjednostavnije se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Nadalje, imajte na umu da je u tijeku ranih jutarnjih sati posebna gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji hrle da bi došli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u točno vrijeme.

  Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je prvo mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina. Nesumnjivo najbolje bi bilo da pozovete i naručite TAXI tvrtku, odnosno taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hotela/hostela, odnosno bilo gdje da odsjedate.

  Za pretpostaviti je da imate puno prtljage pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, slobodno prošetajte širim gradskim centrom. Treba li vam prijevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na barem jedan slobodan TAXI automobil ili apsolutno nepostoji, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze prije provjerite cijenu vožnje na internetu, jer ćete tako definitivno proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i dogovoriti prijevoz kod u tom trenutku najpovoljnijeg taksista. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja ispadne više od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, želite li što prije u WC informacijski ured savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na središnjem autobusnom kolodvoru naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa.

  Za garderobu i toalet si pripremite kovanice, budući da najčešće ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije najbolje rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom 100 kuna i više, a vrlo vjerojatno će vam trebati i za kavu, iliti toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu. Sitan novac je na putovanju zaista bitan i smješten je među onim nužnim za spakirati za put.

  Na šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici objasniti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i druga slična pitanja i dvojbe.

  Taksisti koje vidite u blizini kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste tek stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a potom krenete u pošteni obilazak Karlsruhea. Taj kafić kojega ste vidjeli po dolasku na autobusni kolodvor upravo je to mjesto na kojem turisti odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do vremena polaska autobusa. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se oko kolodvora pa ne ostajte na jednom mjestu. Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si uzmite nešto za jelo.

  Imate par sati vremena

  U slučaju da niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili smatrate da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, odmorite se u najbližem vam caffe baru. Za vas koji imate par sati uoči polaska autobusa kao stvoreno je da smjestite kovčege u garderobu, a tada idete po zadnji put obići, tj. istražiti Karlsruhe.

  Upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život. Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se sjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kad se riješite kovčega u garderobi na autobusnom, ili pak u vašoj unajmljenoj sobi pravo je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Karlsruhea. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje pristignete i ne želite valjda sada uprskati to vrijeme, iliti taj kratki period što imate ispred sebe.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Karlsruhe i želite krenuti dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, predložili bismo da posjetite neku od sljedećih destinacija: Dubrovnik, Zadar, Zagreb i Osijek. Ako ste pred kraj s obilaskom Karlsruhea, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Stuttgart, Mannheim, Strasbourg, Ludwigshafen am Rhein, Gartenstadt i drugi.

  Uz masu intrigantnih znamenitosti u ovim gradovima, specifično ljeti, lako obraduju zanimljiva događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u niti jednom trenutku ne požalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od najpovoljnijih karata u super ste situaciji i prilici kupiti upravo preko našeg servisa Vollo.

  Zaključno, uvijek imate mogućnost odlučiti krenuti na putovanje u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati sadržajima i uslugama, a manje domaćih i stranih putnika samo vam omogućuje lakše snalaženje po gradu i njegovom centru te mirnije i ugodnije razgledavanje.