Polasci

Autobusni kolodvor Karlovac

Adresa Prilaz Vjećeslava Holjevca 2
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Karlovac

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Karlovcu odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti. Do središnjeg autobusnog kolodvora u Karlovcu, smještenog na adresi Prilaz Vjećeslava Holjevca 2, najjednostavnije se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji jure da bi došli na svoja radna mjesta u zakazano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je tijekom prvih jutarnjih sati nerijetko velika gužva po gradskom središtu, ali i u okolici.

  Uopće neupitno najidealnije bi bilo da pozovete i naručite TAXI prijevoz da vas pokupi ispred sobe, odnosno bilo gdje da odsjedate. Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je i je li negdje u vašoj blizini mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod mještana.

  Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini slobodan TAXI automobil ili nepostoji, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Ogromna je vjerojatnost da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, jednostavno se prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prijevoz prije toga provjerite iznos vožnje na webu, jer ćete tako zasigurno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i dogovoriti prijevoz kod u tom momentu uvjerljivo najjeftinijeg taksija. Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako vas ta vožnja dođe skuplje od cijene koju ste očekivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, ako trebate u WC ured za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na središnjem autobusnom kolodvoru naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za garderobu i WC imajte u pripremi kovanice, budući da uglavnom ove usluge nisu cijene više od 3 HRK pa nije baš fora doći zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a vrlo vjerojatno će vam biti potrebno i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je na putovanju zaista bitan i svrstan je među onim nužnim za ponijeti.

  Nalazite li se u informacijskom uredu pitajte, tj. provjerite: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni izraziti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i slična neodgovorena pitanja.

  Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si kupite, odnosno ugrabite nešto za prizalogajiti. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se u okružju kolodvora pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. TAXI vozači koje vidite u okolici kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste taman došli u grad bit će najbolje da se za početak riješite prtljage i smjestite, a poslije toga krenete u pošteni obilazak Karlovca. Taj kafić kojega ste uočili po dolasku na busni kolodvor upravo je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do vremena kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Ako niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili držite da ste već dovoljno grada vidjeli, opustite se u prvom kafiću. Za vas koji imate nekoliko sati uoči kretanja autobusa ono što je najbolje je da pustite stvari u garderobu, a potom uputite se po definitivno zadnji put razgledati i istražiti Karlovac.

  Promatrajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život. Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se dosjetiti svakog, i najmanjeg, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kada se riješite kofera u kakvoj garderobi, tj. u vašem smještaju odlično je vrijeme za upoznavanje grada Karlovca. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste naginjali da ovdje dođete i ne želite sada baciti u vjetar to vrijeme, iliti taj kratki period što imate samo za sebe i ovaj grad.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Karlovac i planirate otpustiti se odabranim putem, predložili bismo da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Dubrovnik, Zadar, Zagreb i Osijek. Pod pretpostavkom da ste pri kraju s obilaskom Karlovca, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, bitno je znati da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Zagreb, Rijeka, Bihać, Sesvete, Soblinec i mnogi drugi.

  Uz masu veoma važnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, lako obraduju skroz interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti još barem jedan razlog da u niti jednom trenu ne požalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od cijenom najnižih karata u prilici ste kupiti konkretno putem našeg weba Vollo.net.

  Naposljetku, uvijek se možete odlučiti krenuti na putovanje u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manji broj turista samo vam garantira bezbolnije snalaženje po mjestu te mirnije i ugodnije razgledavanje.