Polasci

Autobusni kolodvor Jelah

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Jelah

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Jelhu odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti. Do glavnog autobusnog kolodvora u Jelhu, najbrže se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem.

  Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji jure da bi stigli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u pravo vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu jutra znatna gužva u gradu i njegovoj okolici.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je najbliže mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod mještana. Definitivno super bi bilo da zakažete TAXI prijevoz da dođe po vas ispred hotela, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Velika je vjerojatnost da imate prilično prtljage pa ako niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, jednostavno prošetajte centrom grada. Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini TAXI ili nepostoji, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe skuplje od cijene koju ste očekivali. Svakako, uzimate li TAXI prijevoz prije provjerite cijenu vožnje na netu, jer ćete tako sigurno proći bolje, odnosno tako ste u prilici nazvati i ugovoriti prijevoz kod u datom momentu najpovoljnijeg taksista.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na autobusnom kolodvoru naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, morate li u toalet informacijski šalter savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je tijekom putovanja zaista bitan i smješten je među onim nužnim za odvojiti za put. Za WC i garderobu imajte spremne kovanice, budući da uglavnom ove usluge nisu cijene više od 3 HRK pa nije nije kul doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni izreći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i slična neodgovorena pitanja. Pri šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku.

  Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si ugrabite nešto za prizalogajiti. Onaj birc kojega ste primijetili po dolasku na kolodvor upravo je to mjesto na kojem turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do polaska autobusa. TAXI vozači koje vidite oko kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste tek stigli u grad savjetujemo da se opustite i riješite teških kofera, a poslije toga krenete u pošteni obilazak Jelha.

  Imate par sati vremena

  Ako niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili smatrate da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, odmorite se u prvom kafiću. Za vas koji imate točno određeno sati do kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da ostavite kovčege u garderobu, a tada uputite se po očito za ovoga posjeta zadnji put obići Jelah.

  Upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom. Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati prisjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste naginjali da ovdje pristignete i nećete sada uprskati to vrijeme što imate još za uživanje u ovome gradu. Poslije, odnosno nakon što se riješite prtljage u nekoj od garderoba, tj. u vašem smještaju ponajbolje je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Jelha.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Ako ste pri kraju s obilaskom Jelha, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, znajte da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Zenica, Tuzla, Slobodnica i razni drugi. Kad obiđete i dosadi vam Jelah i planirate otpustiti se nekim, ponovno vam stranim, putem, htjeli bismo predložiti da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik.

  Za sva ta odredišta neke od cijenom najnižih karata imate priliku pronaći baš preko našeg weba Vollo.net. Uz cijeli niz važnih znamenitosti u tim gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, lako obraduju nadaleko zanimljiva događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti bar jedan razlog da u niti jednom trenu ne požalite svoj dolazak.

  Naposljetku, uvijek se imate slobodu odlučiti krenuti na putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manje domaćih i stranih putnika samo vam pruža priliku bezbolnije snalaženje po gradu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje.