Polasci

Autobusni kolodvor Jajce

Adresa Jajce
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Jajce

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Jajceu, smještenog na adresi Jajce, najbrže se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem. Trebate li javni prijevoz u Jajceu provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija.

  Nadalje, imajte na umu da je tijekom prvih jutarnjih sati znatna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji se užurbano trude da bi došli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je najbliže mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Bez ikakve sumnje ponajbolje bi bilo da naručite TAXI da vas pokupi ispred hostela, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini slobodan TAXI automobil ili je jednaka nuli, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Za pretpostaviti je da imate prilično prtljage pa ako niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, jednostavno prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prijevoz unaprijed provjerite iznos vožnje na netu, jer ćete tako sigurno proći povoljnije, odnosno tako ste u prilici pozvati i dogovoriti prijevoz kod u datom momentu najpovoljnijeg TAXI prijevoznika. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako vas ta vožnja ispadne više od očekivane cijene.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, ako morate na toalet ured za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na središnjem autobusnom kolodvoru naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa.

  Za toalet i garderobu imajte spremne kovanice, budući da obično ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije baš fora doći zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a posve je izgledno će vam biti potrebno i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je tijekom putovanja zaista bitan i svrstan je među onim nužnim za spremiti za put.

  Pri šalteru za informacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni izraziti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i druga slična pitanja i dvojbe.

  TAXI prijevoznici koje vidite u neposrednoj blizini kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste tek stigli u grad bit će najbolje da se smjestite i riješite teških kofera, a nakon toga krenete u upoznavanje i obilazak Jajcea. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okružju kolodvora pa ne ostajte na jednom mjestu. Onaj birc kojega ste ugledali po dolasku na autobusni kolodvor upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do kretanja autobusa. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si uzmite nešto za jesti.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate tek nekoliko sati do kretanja autobusa kao stvoreno je da smjestite prtljagu u garderobu, a potom da jednostavno po očito za ovoga posjeta posljednji put razgledati Jajce. Ukoliko niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili držite da ste već sav grad vidjeli, odmorite se u obližnjem kafiću.

  Gledajte i upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život. Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se dosjetiti svakog, baš svakog, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste iščekivali da ovdje pristignete i nemojte sada baciti u vjetar taj period, odnosno te sate što imate još ispred sebe na pladnju. Poslije, odnosno nakon što se riješite svojih stvari u garderobi na autobusnom, ili pak u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu super je vrijeme za upoznavanje grada Jajcea.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Jajce i poželite otpustiti se svojim putem, htjeli bismo predložiti da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek. U slučaju da ste pred kraj s obilaskom Jajcea, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, vrijedi znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Banja Luka, Zenica, Bugojno, Prijedor, Travnik i drugi.

  Uz masu veoma važnih znamenitosti u tim gradovima, pogotovo u ljeto, dočekuju skroz interesantna događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti još samo jedan razlog da u nijednom trenu ne požalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najpristupačnijih karata u super ste situaciji i prilici naći upravo putem našeg weba Vollo.net.

  Na kraju, uvijek ste u prilici odlučiti otisnuti u neke dalje kutke svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati sadržajima i uslugama, a manji broj turista samo vam daje priliku lakše snalaženje po mjestu, tj. gradu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje.