Polasci

Autobusni kolodvor Ivanić-Grad

Adresa Hrvatska
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Ivanić-Grad

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Ivanić-Grdu posegnite za mobitelom pa istražite gdje je najbliža turistička agencija ili turistička zajednica grada te se uputite ondje i pitajte za direkcije, odnosno odgovarajuće vam linije. Do autobusnog kolodvora u Ivanić-Grdu, smještenog na adresi Hrvatska, najlakše se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem.

  Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji žure da bi stigli na svoja radna mjesta i u svoje fakultete i škole u dogovoreno, tj. određeno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu prvih jutarnjih sati značajna gužva po gradu i užoj okolici.

  Definitivno odlično bi bilo da dogovorite TAXI tvrtku, odnosno taksista da da dođe i pokupi vas ispred hotela, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate. U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod domaćina.

  Treba li vam prijevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan odmah dostupan TAXI ili je jednaka nuli, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet. Ogromna je vjerojatnost da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa ukoliko niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, slobodno se prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prije toga provjerite cijenu vožnje na netu, jer ćete tako zasigurno proći osjetno jeftinije, odnosno tako možete nazvati i dogovoriti prijevoz kod u tom trenutku uvjerljivo najjeftinijeg taksija. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja ispadne više od cijene kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, trebate li na WC ured za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na kolodvoru za buseve naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za WC i garderobu imajte u pripravnosti kovanice, budući da u prosjeku ove usluge ne koštaju više od 3 HRK pa nije najbolje rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a izgledno je da će vam trebati i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je tijekom putovanja uistinu bitan i nalazi se među onim nužnim za ponijeti.

  Kada ste na šalteru za infromacije provjerite: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti reći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i slična neodgovorena pitanja.

  Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si kupite, odnosno ugrabite nešto za jesti. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u i oko kolodvora pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. TAXI prijevoznici koje vidite u okolici kolodvora na usluzi su vam pa ako ste tek stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a zatim krenete u razgledavanje i upoznavanje Ivanić-Grda. Caffe bar kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na kolodvor za buseve upravo je to mjesto na kojem turisti odmaraju i ubijaju vrijeme do polaska autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate točno određeno sati prije polaska autobusa najidealnije je da pustite stvari u garderobu, a tada idete po očito za ovoga posjeta zadnji put obići, tj. razgledati Ivanić-Grad. Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili smatrate da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u obližnjem kafiću.

  Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se dosjetiti svega. Gledajte i upijajte život na gradskim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste čekali da ovdje dođete i ne želite sada potratiti to vrijeme, iliti taj kratki period što imate samo za sebe i ovaj grad. Nakon što se riješite svojih stvari u garderobi na autobusnom, ili u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu idealno je vrijeme za razgledavanje grada Ivanić-Grda.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Ivanić-Grad i definitivno isplanirate nastaviti dalje vlastitim putem, predložili bismo da upoznate neku od sljedećih destinacija: Osijek, Zagreb, Rijeka i Plitvička jezera. Pod pretpostavkom da ste pri kraju s obilaskom Ivanić-Grda, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, znajte da se u njenom okruženju nalaze gradovi: Zagreb, Sesvete, Soblinec, Goričica, Ivanja Reka i razni drugi.

  Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najjefitnijih karata u jedinstvenoj ste prilici naći upravo preko našeg Vollo-a. Pored bitnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, lako razvesele visoko interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti još barem jedan razlog da u nijednom trenu ne požalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manje domaćih i stranih putnika samo vam omogućuje lakše snalaženje po mjestu te mirnije i ugodnije razgledavanje. Naposljetku, uvijek ste u prilici odlučiti otisnuti u neke zaista daleke dijelove svijeta.