Polasci

Autobusni kolodvor Imotski

Adresa Kralja Zvonimira 75
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Imotski

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Imotskiu, smještenog na adresi Kralja Zvonimira 75, najjednostavnije se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom. Trebate li javni prijevoz u Imotskiu posegnite za mobitelom pa istražite gdje je najbliža turistička agencija ili turistička zajednica grada te se uputite ondje i pitajte za direkcije, odnosno odgovarajuće vam linije.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu jutra velika gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su studenti, učenici, ali i radnici koji žure da bi stigli na svoja radna mjesta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je vama najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod mještana. Uopće neupitno najbolje bi bilo da zakažete taksista da dođe po vas ispred hotela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Velika je vjerojatnost da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, samo prošetajte gradskim centrom. Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan TAXI ili nepostoji, ili se ne krećete pravim područjem.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako vas ta vožnja košta više od od iznosa kojeg ste priželjkivali. Svakako, uzimate li TAXI prijevoz unaprijed provjerite cifru vožnje na web stranici, jer ćete tako bez sumnje proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u prilici ugovoriti vožnju kod trenutno definitivno najpovoljnijeg taksija.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, želite li što prije u toalet ured za informacije odlično je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na kolodvoru za buseve naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je na putovanju jako bitan i svrstan je među onim nužnim za odvojiti za put. Za garderobu i WC imajte u pripravnosti kovanice, budući da obično ove usluge ne koštaju više od 3 HRK pa nije baš fora plaćati zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a vrlo vjerojatno će vam trebati i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji podijeliti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i sl.. Na šalteru za informacije pitajte, odnosno saznajte: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti.

  Caffe bar kojega ste primijetili po dolasku na glavni kolodvor za autobuse upravo je to mjesto na kojem putnici odmaraju i ubijaju vrijeme do polaska autobusa. Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si kupite, odnosno ugrabite nešto za jelo. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okolici kolodvora pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. Taksisti koje vidite oko kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste maločas stigli u grad najbolje je da se smjestite i riješite teških kofera, a poslije toga krenete u obilaženje Imotskog.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekoliko sati prije kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da smjestite stvari u garderobu, a tada odete po očito za ovoga posjeta posljednji put razgledati, odnosno obići Imotski. U slučaju da niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili držite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u najbližem vam caffe baru.

  Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se prisjetiti svakog, baš svakog, detalja. Promatrajte i upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno običaje tamošnjih stanovnika.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste očekivali da ovdje dođete i nećete sada baciti u vjetar te sate što imate ispred sebe. Kad se riješite kofera u kakvoj garderobi, ili pak u vašem apartmanu, ili hotelskoj sobi idealno je vrijeme za upoznavanje grada Imotskog.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Imotski i želite krenuti drugim putem, predlažemo da obiđete neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek. Pretpostavimo da ste pri kraju s obilaskom Imotskog, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, vrijedi znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Split, Mostar, Mostar, Bugojno, Travnik i još mnogi drugi.

  Za sva ta odredišta neke od cijenom najnižih karata možete naći ni manje ni više nego preko našeg Vollo servisa. Uz masu značajnih znamenitosti u tim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, lako razvesele interesantna događanja i priredbe, a koji će biti dodatni razlog da ni na tren ne požalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manji broj turista samo vam omogućuje puno lakše snalaženje po gradu i njegovom centru te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje. Na kraju, uvijek ste u prilici odlučiti na putovanje u neke daleke dijelove svijeta.