Polasci

Autobusni kolodvor Igalo

Adresa Crna Gora
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Igalo

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Igalu istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate. Do glavnog autobusnog kolodvora u Igalu, smještenog na adresi Crna Gora, najbrže se dolazi javnim gradskim prijevozom ili uslugom TAXI prijevoza.

  Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji se užurbano trude da bi došli na svoja radna mjesta u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za ranoga jutra velika gužva u gradu i bližoj okolici.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je i je li negdje u vašoj blizini TAXI stajalište raspitajte se kod lokalnih ljudi. Nesumnjivo super bi bilo da zakažete taksista da da dođe i pokupi vas ispred hotela/hostela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Za pretpostaviti je da imate prilično prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, samo prošetajte gradskim centrom. Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan za vas slobodan taksi ili je nema, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prijevoz prije provjerite cifru vožnje na webu, jer ćete tako nesumnjivo proći bolje, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete kontaktirati da bi dogovorili prijevoz kod tada najpovoljnijeg TAXI prijevoznika. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe skuplje od cijene kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, morate li u toalet ured za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na glavnom autobusnom kolodvoru naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike.

  Sitan novac je tijekom putovanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za spremiti za put. Za garderobu, ali i za toalet imajte spremne kovanice, budući da najčešće ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije baš fora pristupiti zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a vrlo vjerojatno će vam biti potrebno i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Nalazite li se u informacijskom uredu pitajte, tj. provjerite: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici podijeliti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i tome slično.

  Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okolici kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si nađite, tj. kupite nešto za jesti. Vozači taksija koje vidite oko kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste taman došli u grad bit će najbolje da se smjestite i riješite teških kofera, a zatim krenete u pošteni obilazak Igala. Caffe bar kojega ste ugledali po dolasku na kolodvor za buseve upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena polaska autobusa.

  Imate par sati vremena

  U slučaju da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili upravo razmišljate o tome da ste već sav grad vidjeli, predahnite u u najbliže smještenom kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati do polaska autobusa najidealnije je da ostavite kovčege u garderobu, a potom krenete po očito za ovoga posjeta posljednji put razgledati Igalo.

  Promatrajte prolaznike i grad, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se sjetiti svega.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite prtljage u kakvoj garderobi, ili u vašem apartmanu, ili hotelskoj sobi idealno je vrijeme za razgledavanje grada Igala. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste čekali da ovdje stignete i nećete sada potratiti te sate što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Igalo i zaželite krenuti nekim, ponovno vam stranim, putem, dajemo za prijedlog da upoznate neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik. Za slučaj da ste završili s obilaskom Igala, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se njoj u blizini nalaze gradovi: Podgorica, Shkodër, Nikšić, Trebinje, Mokošica i mnogi drugi.

  Uz cijeli niz veoma važnih znamenitosti u tim vas gradovima, posebice ljeti, lako razvesele interesantna događanja i priredbe, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u niti jednom trenu ne požalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od cijenom najnižih karata u super ste situaciji i prilici nabaviti baš putem našeg weba Vollo.net.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam nudi priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom centru te lagodnije razgledavanje. Za zaključenje, uvijek ste u prilici odlučiti na put u neke dalje kutke svijeta.