Polasci

Autobusni kolodvor Herceg Novi

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Herceg Novi

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Herceg-Novom posegnite za mobitelom pa istražite gdje je najbliža turistička agencija ili turistička zajednica grada te se uputite ondje i pitajte za direkcije, odnosno odgovarajuće vam linije. Do glavnog autobusnog kolodvora u Herceg-Novom, najjednostavnije se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Nadalje, imajte na umu da je tijekom prvih jutarnjih sati značajna gužva u gradu i bližoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji jure da bi došli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u točno vrijeme.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina. Nesumnjivo odlično bi bilo da pozovete taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred kakva privatna smještaja, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan za vas slobodan taksi ili nepostoji, ili se ne krećete pravim područjem. Pretpostavljamo da imate puno prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, jednostavno prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja košta više od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze prije provjerite cijenu vožnje na webu, jer ćete tako definitivno proći jeftinije, odnosno tako ste u prilici nazvati i dogovoriti prijevoz kod u datom momentu definitivno najpovoljnijeg TAXI prijevoznika.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na kolodvoru za buseve naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, ako morate u toalet šalter za informacije odlično je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu, ali i za toalet imajte u pripravnosti kovanice, budući da najčešće ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije baš fora plaćati zaposleniku s novčanicom od 100 do 200 kn, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je za trajanja putovanja zaista bitan i svrstan je među onim nužnim za pripremiti za put.

  Pri šalteru za informacije pitajte, odnosno saznajte: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji izreći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i tome slično.

  Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u i oko kolodvora pa ne budite na jednom mjestu. Caffe bar kojega ste vidjeli po dolasku na autobusni kolodvor točno je to mjesto na kojem turisti ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do polaska autobusa. Prošetajte i obiđite znamenitosti i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si ugrabite nešto za jelo. TAXI prijevoznici koje vidite u okolici kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste tek stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a onda krenete u obilazak i upoznavanje Herceg-Novia.

  Imate par sati vremena

  Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, opustite se u vama trenutno najbližem kafiću. Za vas koji imate par sati uoči polaska autobusa ono što je najbolje je da pustite stvari u garderobu, a tada odete po očito za ovoga posjeta zadnji put obići, tj. razgledati Herceg-Novi.

  Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se dosjetiti svake pa i one najmanje sitnice. Gledajte i upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kada se riješite kovčega u kakvoj garderobi, ili u vašem apartmanu, ili hotelskoj sobi ponajbolje je vrijeme za razgledavanje grada Herceg-Novia. Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste čekali da ovdje dođete i nemojte sada baciti u vjetar to vrijeme što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Herceg-Novi i planirate otpustiti se odabranim putem, dajemo za prijedlog da posjetite neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik. Ako ste završili s obilaskom Herceg-Novia, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, valja znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Podgorica, Shkodër, Nikšić, Trebinje, Mokošica i mnogi drugi.

  Uz masu važnih znamenitosti u ovim gradovima, posebice ljeti, lako razvesele visoko interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti bar jedan razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta odredišta neke od najjefitnijih karata možete kupiti baš putem našeg Vollo.hr web-a.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati sadržajima i uslugama, a manja brojka turista samo vam omogućuje lakše snalaženje po mjestu, tj. gradu te mirnije i ugodnije razgledavanje. Zaključno, uvijek se možete odlučiti krenuti na putovanje u neke dalje kutke svijeta.