Polasci

Autobusni kolodvor Hamburg

Adresa Adenauerallee 78
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Hamburg

  Kako do kolodvora

  Do autobusnog kolodvora u Hamburgu, smještenog na adresi Adenauerallee 78, najlakše se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom. Trebate li javni prijevoz u Hamburgu provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija.

  Razlog jutarnjim gužvama su studenti, učenici, ali i radnici koji žure da bi stigli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za ranoga jutra nerijetko velika gužva u gradu i bližoj okolici.

  Definitivno najbolje bi bilo da dogovorite TAXI tvrtku, odnosno taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred sobe, odnosno bilo gdje da odsjedate. U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je prvo stajalište za taksiste raspitajte se kod domaćina.

  Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan slobodan TAXI automobil ili je nepostojeća, ili niste na dobrom području. Nije teško pretpostaviti da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, jednostavno se prošetajte širim centrom grada.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako vas ta vožnja košta skuplje od cijene koju ste očekivali. Svakako, uzimate li taksi prije toga provjerite iznos vožnje na internet stranici, jer ćete tako bez sumnje proći bolje, odnosno tako možete nazvati i ugovoriti prijevoz kod u tom trenutku definitivno najpovoljnijeg TAXI prijevoznika.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na glavnom autobusnom kolodvoru naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike. Prije svega, trebate li na toalet informacijski šalter pravo je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za pripremiti za put. Za garderobu, ali i za toalet imajte pripremljene kovanice, budući da uglavnom ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije nije kul doći zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a posve je izgledno će vam biti potrebno i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Nalazite li se u informacijskom uredu provjerite, tj. pitajte i saznajte: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti izreći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i tome slično.

  Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u i oko kolodvora pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. Taj kafić kojega ste ugledali po dolasku na autobusni kolodvor upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do vremena polaska autobusa. Vozači taksija koje vidite u okolici kolodvora na usluzi su vam pa ako ste maločas stigli u grad predlažemo da se smjestite i riješite teških kofera, a onda krenete u obilaženje Hamburga. Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga nađite, tj. kupite nešto za pojesti.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate tek nekoliko sati do polaska autobusa ono što je u tom trenu idealno je da odložite svoju prtljagu u garderobu, a nakon tog da idete po očito za ovoga posjeta posljednji put obići Hamburg. Ukoliko niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili držite da ste već dovoljno grada vidjeli, zasjednite se, tj. odmorite u caffe baru u blizini.

  Gledajte i upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati dosjetiti svakog, baš svakog, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite kofera u nekoj od garderoba, ili u vašoj unajmljenoj sobi ponajbolje je vrijeme za razgledavanje grada Hamburga. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste iščekivali da ovdje dođete i nećete sada prespavati taj period što imate pred sobom.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Hamburg i želite krenuti dalje drugim putem, dajemo za prijedlog da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik. Ako ste gotovi s obilaskom Hamburga, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, znajte da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Bremen, Munster, Kiel, Lübeck, Hagen i drugi.

  Osim bitnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, dočekuju visoko interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti bar jedan razlog da u niti jednom trenutku ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata u prilici ste pronaći ni manje ni više nego putem našeg weba Vollo.net.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manje domaćih i stranih putnika samo vam daje priliku jednostavnije snalaženje po gradu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje. Za zaključenje, uvijek imate mogućnost odlučiti krenuti na putovanje u neke dalje kutke svijeta.