Polasci

Autobusni kolodvor Graz

Adresa Europaplatz 4
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Graz

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Grzu odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti. Do glavnog autobusnog kolodvora u Grzu, smještenog na adresi Europaplatz 4, najjednostavnije se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu prvih jutarnjih sati nerijetko velika gužva u gradu i njegovoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji žure da bi stigli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u propisano vrijeme.

  Uopće neupitno najidealnije bi bilo da zakažete taksista da da dođe i pokupi vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate. Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je prvo mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod lokalnih ljudi.

  Pretpostavljamo da imate prilično prtljage pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, slobodno prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan odmah dostupan TAXI ili nepostoji, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prijevoz prije toga provjerite cifru vožnje na internet stranici, jer ćete tako zasigurno proći jeftinije, odnosno tako ste u prilici ugovoriti vožnju kod tada najpovoljnijeg TAXI poduzeća. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja ispadne više od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, trebate li na toalet informacijski ured pravo je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a to vrijedi i u slučaju garderobe. Na glavnom autobusnom kolodvoru pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu.

  Sitan novac je za trajanja putovanja zaista bitan i svrstan je među onim nužnim za ponijeti. Za toalet i garderobu si pripremite kovanice, budući da obično ove usluge nisu cijene više od 3 HRK pa nije nije kul plaćati zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a vjerojatno će vam trebati i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu.

  Pri šalteru za informacije pitajte, tj. provjerite: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti reći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i slične dvojbe.

  Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si nađite, tj. kupite nešto za prizalogajiti. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okolici kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. Taj kafić kojega ste vidjeli po dolasku na busni kolodvor upravo je to mjesto na kojem putnici ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do kretanja autobusa. TAXI vozači koje vidite tik do kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste tek stigli u grad predlažemo da se smjestite i nakratko opustite, a potom krenete u razgledavanje i upoznavanje Grza.

  Imate par sati vremena

  Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili smatrate da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, predahnite u prvom kafiću. Za vas koji imate točno određeno sati uoči polaska autobusa kao stvoreno je da pustite kovčege u garderobu, a nakon tog da krenete po očito za ovoga posjeta posljednji put razgledati, odnosno obići Graz.

  Upijajte život na gradskim ulicama, odnosno sav tamošnji život. Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se dosjetiti svega.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste iščekivali da ovdje stignete i ne želite valjda sada baciti u vjetar taj period što imate ispred sebe. Kad se riješite kofera u kakvoj garderobi, ili pak u vašoj unajmljenoj sobi pravo je vrijeme za obilazak grada Grza.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste pri kraju s obilaskom Grza, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, valja znati da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Klagenfurt, Maribor, Szombathely, Petrijanec, Trnovlje pri Celju i razni drugi. Kad obiđete i dosadi vam Graz i zaželite nastaviti dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, naš je prijedlog da upoznate neku od sljedećih destinacija: Dubrovnik, Zadar, Zagreb i Osijek.

  Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najjefitnijih karata u prilici ste pribaviti, tj. kupiti konkretno putem našeg Vollo.hr web-a. Uz cijeli niz značajnih znamenitosti u tim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, lako razvesele skroz interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti još samo jedan razlog da u nijednom trenu ne požalite svoj dolazak.

  Za zaključenje, uvijek imate mogućnost odlučiti na putovanje u neke daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, praktički jednako bogati sadržajima i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam omogućuje bezbolnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te lagodnije razgledavanje.