Polasci

Autobusni kolodvor Gospić

Adresa Croatia
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Gospić

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Gospiću odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti. Do autobusnog kolodvora u Gospiću, smještenog na adresi Croatia, najjednostavnije se dolazi javnim gradskim prijevozom ili uslugom TAXI prijevoza.

  Nadalje, imajte na umu da je u tijeku jutra velika gužva u gradu i njegovoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji hrle da bi stigli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  Definitivno najbolje bi bilo da pozovete i naručite taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred sobe, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate. Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je vama trenutno najbliže mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod lokalnih ljudi.

  Za pretpostaviti je da imate puno prtljage pa u slučaju da niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, slobodno se prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom. Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini za vas slobodan taksi ili nepostoji, ili se ne krećete pravim područjem.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako vas ta vožnja dođe skuplje od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li taksi unaprijed provjerite cijenu vožnje na internetu, jer ćete tako zasigurno proći bolje, odnosno tako imate priliku pozvati i dogovoriti prijevoz kod u datom momentu cijenom najpristupačnijeg TAXI poduzeća.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, ako morate na WC informacijski ured odlično je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na kolodvoru za buseve naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa.

  Sitan novac je na putovanju zbilja bitan i smješten je među onim nužnim za ponijeti. Za toalet i garderobu si pripremite kovanice, budući da obično ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije najbolje rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom od 100 do 200 kn, a izgledno je da će vam trebati i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Nalazite li se u informacijskom uredu provjerite, tj. pitajte i saznajte: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji izreći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i slična neodgovorena pitanja.

  Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa ne ostajte na jednom mjestu. Prošetajte i obiđite znamenitosti i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga nađite, tj. kupite nešto za prizalogajiti. Vozači taksija koje vidite tik do kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste nedavno došli u grad savjetujemo da se prvo smjestite i riješite prtljage, a nakon toga krenete u upoznavanje i obilazak Gospića. Onaj birc kojega ste uočili po dolasku na kolodvor za buseve točno je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do vremena polaska autobusa.

  Imate par sati vremena

  Ukoliko niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili smatrate da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, zasjednite se, tj. odmorite u u najbliže smještenom kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati do kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da predate kovčege u garderobu, a tada idete po posljednji put obići, tj. razgledati Gospić.

  Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se prisjetiti svakog, i najmanjeg, detalja. Upijajte ljude i njihov grad, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kad se riješite kovčega u garderobi na autobusnom, odnosno u vašem smještaju idealno je vrijeme za razgledavanje grada Gospića. Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste naginjali da ovdje stignete i nemojte sada baciti u vjetar taj period, odnosno te sate što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Gospić i želite otpustiti se dalje odabranim putem, predložili bismo da upoznate neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik. Ako ste pri kraju s obilaskom Gospića, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, vrijedi znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Bihać, Zadar, Preko, Kali, Bibinje i još mnogi drugi.

  Osim značajnih znamenitosti u ovim gradovima, specifično ljeti, lako razvesele nadaleko zanimljiva događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti dodatni razlog da u nijednom trenu ne požalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata imate priliku pribaviti, tj. kupiti konkretno putem našeg Vollo-a.

  Na kraju, uvijek se možete odlučiti na put u neke zaista daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manje domaćih i stranih putnika samo vam omogućuje puno lakše snalaženje po mjestu te mirnije i opuštenije razgledavanje.