Polasci

Autobusni kolodvor Frankfurt Pforzheimer Straße

Adresa Am Hauptbahnhof
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Frankfurt Pforzheimer Straße

  Kako do kolodvora

  Do autobusnog kolodvora u Frankfurtu, najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Frankfurtu istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu prvih jutarnjih sati nerijetko velika gužva u gradu i njegovoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji žure da bi stigli na svoja radna mjesta i u svoje fakultete i škole u pravo vrijeme.

  Uopće neupitno najidealnije bi bilo da dogovorite TAXI prijevoz da vas pokupi ispred hotela, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate. Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je prvo stajalište za TAXI raspitajte se kod mještana.

  Nije teško pretpostaviti da imate puno prtljage pa ukoliko niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, slobodno se prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan slobodan TAXI ili apsolutno nepostoji, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako vas ta vožnja ispadne više od od iznosa kojeg ste priželjkivali. Svakako, uzimate li taksi unaprijed provjerite iznos vožnje na internet stranici, jer ćete tako nesumnjivo proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste u prilici ugovoriti vožnju kod trenutno najjeftinijeg TAXI poduzeća.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, ako morate na WC šalter za informacije odlično je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnom kolodvoru naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za WC i garderobu imajte pripremljene kovanice, budući da uglavnom ove usluge ne koštaju više od 3 HRK pa nije neka fora plaćati zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a veoma je izgledno će vam trebati i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je u aspektu putovanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za spremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni podijeliti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i druga slična pitanja i dvojbe. Pri šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: aktualnosti, novi vozni red, točne obavijesti, osnovne informacije o prijevozniku i popuste za npr: djecu, studente, umirovljenike, ali i one na povratne karte.

  Caffe bar kojega ste primijetili po dolasku na busni kolodvor točno je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do kretanja autobusa. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si uzmite nešto za prizalogajiti. Taksisti koje vidite oko kolodvora na usluzi su vam pa ako ste tek stigli u grad najbolje je da se za početak riješite prtljage i smjestite, a onda krenete u razgledavanje i upoznavanje Frankfurta. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okolici kolodvora pa ne ostajte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Ako niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili smatrate da ste već dovoljno grada vidjeli, odmorite se u u najbliže smještenom kafiću. Za vas koji imate nekoliko sati prije kretanja autobusa idealno je da smjestite stvari u garderobu, a potom idete po zadnji put razgledati, odnosno obići Frankfurt.

  Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se sjetiti svakog, baš svakog, detalja. Promatrajte i upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite stvari u kakvoj garderobi, ili u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu idealno je vrijeme za obilazak grada Frankfurta. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste naginjali da ovdje pristignete i nemojte sada uzalud potratiti taj period, odnosno te sate što imate ispred sebe.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste pri kraju s obilaskom Frankfurta, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, valja znati da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Mannheim, Wiesbaden, Mainz, Ludwigshafen am Rhein, Gartenstadt i drugi. Kad obiđete i upoznate Frankfurt i definitivno isplanirate otpustiti se odabranim putem, naš je prijedlog da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek.

  Uz masu bitnih znamenitosti u tim vas gradovima, posebice ljeti, lako razvesele interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti dodatni razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak. Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najpristupačnijih karata imate priliku kupiti baš preko našeg weba Vollo.net.

  Naposljetku, uvijek ste u prilici odlučiti otisnuti u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, jednako bogati uslugama i sadržajima, a manji broj turista samo vam pruža priliku lakše snalaženje po gradu i njegovom središtu te mirnije i ugodnije razgledavanje.