Polasci

Autobusni kolodvor Firenca

Adresa Via Santa Caterina da Siena, 15/17
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Firenca

  Kako do kolodvora

  Do središnjeg autobusnog kolodvora u Firenzeu, smještenog na adresi Via Santa Caterina da Siena, 15/17, najbrže se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Firenzeu provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija.

  Nadalje, imajte na umu da je u tijeku ranih jutarnjih sati nerijetko velika gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji jure da bi došli na svoja odredišta u točno vrijeme.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je prvo mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod mještana. Nesumnjivo ponajbolje bi bilo da dogovorite TAXI prijevoz da vas pokupi ispred hotela/hostela, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Pretpostavljamo da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa u slučaju da niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, slobodno se prošetajte centrom grada. Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan TAXI ili je nema, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prije provjerite cifru vožnje na web stranici, jer ćete tako definitivno proći bolje, odnosno tako možete ugovoriti vožnju kod u datom momentu cijenom najpristupačnijeg TAXI poduzeća. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od cifre kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, trebate li u WC ured za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na središnjem autobusnom kolodvoru naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu.

  Sitan novac je tijekom putovanja zaista bitan i svrstan je među onim nužnim za ponijeti. Za WC i garderobu si pripremite kovanice, budući da u glavnini ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije neka fora plaćati zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a izgledno je da će vam biti potrebno i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  U informacijskom uredu pitajte, odnosno saznajte: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni izraziti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti na koji način potvrditi povratak i sl..

  TAXI prijevoznici koje vidite u neposrednoj blizini kolodvora na usluzi su vam pa ako ste tek stigli u grad najbolje je da se prvo smjestite i riješite prtljage, a zatim krenete u razgledavanje i upoznavanje Firenzea. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u i oko kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. Onaj kafić kojega ste vidjeli po dolasku na kolodvor upravo je to mjesto na kojem putnici odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena kretanja autobusa. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si nađite, tj. kupite nešto za jelo.

  Imate par sati vremena

  Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili mislite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, odmorite se u najbližem vam caffe baru. Za vas koji imate tek nekoliko sati uoči kretanja autobusa ono što je najbolje je da predate kofere u garderobu, a nakon tog da jednostavno po očito za ovoga posjeta posljednji put obići Firenze.

  Opažajte, tj. upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno običaje tamošnjih stanovnika. Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se dosjetiti svakog detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kad se riješite stvari u kakvoj garderobi, tj. u vašem smještaju pravo je vrijeme za upoznavanje grada Firenzea. Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste čekali da ovdje pristignete i nećete sada uprskati taj period, odnosno te sate što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Firenze i definitivno isplanirate otpustiti se nekim, ponovno vam stranim, putem, naš je prijedlog da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Osijek, Zagreb, Rijeka i Plitvička jezera. Pod pretpostavkom da ste pri kraju s obilaskom Firenzea, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u njenom okruženju nalaze gradovi: Bologna, Modena, Livorno, Forlì, Castrocaro Terme i drugi.

  Za sve te destinacije neke od najpristupačnijih karata u jedinstvenoj ste prilici kupiti baš putem našeg Vollo.hr web-a. Uz cijeli niz veoma važnih znamenitosti u tim gradovima, specifično ljeti, razveseljavaju nadaleko zanimljiva događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti još samo jedan razlog da u niti jednom trenu ne zažalite svoj dolazak.

  Zaključno, uvijek se možete odlučiti upustiti u putovanje u neke dalje kutke svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati uslugama i sadržajima, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam garantira bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te mirnije i ugodnije razgledavanje.